De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Met een luchtballon opstijgen in 't Hof in Vlaardingen...

Opstijgen met een luchtballon en boven ons eigen Vlaardingen zweven.... het kàn, maar het kent beperkingen. Op relatief korte afstand van Vlaardingen gaat het al een heel stuk gemakkelijker, bijvoorbeeld vanuit Rotterdam-Zuiderpark of Capelle aan den IJssel.

Waarom lastig vanuit onze eigen woonplaats

Hoe komt dat nou dat er vanaf Vlaardingen moeilijk op te stijgen valt met een luchtballon? Een luchtballon gaat namelijk volledig op de wind en is daardoor niet te sturen. Na een ballonvaart van ruim één uur, met een gemiddelde afstand van zo'n 7 tot 18 kilometer moeten we buiten de bebouwde kom, ergens in een groen weiland, wel weer veilig kunnen landen. Je begrijpt dat dit landen een onzekere kwestie is wanneer je opstijgt vanuit Vlaardingen zonder stuurmogelijkheden. Je hebt toch niet veel topografische kennis nodig om te weten dat Vlaardingen omsloten is door heel veel bebouwing, de noordzee en een relatief druk vliegveld aan haar noordoostzijde heeft. Vanuit Vlaardingen zie je dan ook regelmatig vliegtuigen die erg laag richting Rotterdam-The Hague-Airport vliegen. En naast de beperkte landingsmogelijkheden is het tussen deze vliegtuigen ook moeilijk om met een ballon te varen.

Met een luchtballon over Vlaardingen is moeilijk

Vlaardingen-oude haven

 Vanuit Vlaardingen

Wanneer je met een privéballon (een luchtballon voor je eigen groep zonder medepassagiers) zo'n ballonvaart zou willen maken, en je hebt het nodige geduld om ideale weersomstandigheden af te wachten, dan zou dat vanuit Vlaardingen kunnen. Zelf gevestigd in Vlaardingen informeert De Luchtreiziger Ballonvaarten je graag over de mogelijkheden hiervan. Wij hebben zeer ruime ervaring met ballonvaarten in Zuid-Holland. Als kenners van dit prachtige vak en dit unieke gebied is het ons vaak een doorn in het oog dat collega-ballonvaarders met het grootste gemak adverteren met ballonvaarten vanuit Vlaardingen, alsof dat zonder enige moeilijkheden uit te voeren is? Maar heb je weleens een luchtballon boven Vlaardingen gezien? Wellicht een hele enkele keer. De risico's zijn vanuit Vlaardingen nu eenmaal groter dan vanuit andere delen in Nederland en dienen van tevoren vakkundig in kaart gebracht te worden. Voor een ballonvaart vanuit Vlaardingen hebben we onder andere goede (weers)omstandigheden nodig. Ook hebben we een opstijgterrein van zo'n 70 bij 70 meter nodig en toestemming van de gemeente Vlaardingen en de luchtverkeersleiding.

Of toch sneller..

Indien je zo dìcht mogelijk in de buurt van Vlaardingen een ballonvaart wilt maken, dan wordt het allemaal een heel stuk makkelijker. Ook hiervoor ben je natuurlijk bij De Luchtreiziger Ballonvaarten aan het goede adres. Wij varen uitsluitend in Zuid-Holland en vertrekken regelmatig vanaf bijvoorbeeld Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Papendrecht of Ridderkerk. We varen dan richting het Groene Hart van Zuid-Holland als de wind uit het westen komt, of richting de Hoeksche Waard met een noordenwind. We doen er met ons team altijd alles aan om van je ballonvaart een onvergetelijk avontuur te maken.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op: 010-22 33 338.