ballonvaarten, startvelden, tarieven & reserveren

 

Een luchtballon vaart op de wind en is volstrekt niet te sturen, daarom wordt hij ook wel een 'vrije ballon' genoemd. Om die reden kunnen we niet altijd overal opstijgen en daar krijgen we veel vragen over. Immers, als je met een oostenwind vanuit Den Haag vertrekt, zweef je met een luchtballon al snel boven de Noordzee. Een natte landing is dan een aanvullend avontuur.

Om je keuze te vergemakkelijken bieden wij je een viertal mogelijkheden tussen een vaste datum of een vaste opstijgplaats. Lees eerst de vier vetgedrukte mogelijkheden:

1. Vaste datum

  • Je wilt op een van tevoren afgesproken datum een ballonvaart maken in Zuid-Holland.
  • Kies hier een datum en reserveer hier je ballonvaart. Indien je voorkeursdatum er niet bij staat, bijvoorbeeld wanneer je een ballonvaart met je eigen groep wilt maken, neem dan hier contact met ons op.

 2. Vaste startlocatie

  • Je wilt graag vanaf één van onze vaste opstijgterrein in Zuid-Holland vertrekken.
  • Plaats jezelf hier op de oproeplijst voor het startveld naar keuze. Wij garanderen je dat je ook daadwerkelijk vanaf dit terrein opstijgt, maar dat kan alleen als de weersomstandigheden hiervoor perfect zijn. Wij bellen je op de dag waarop we je wens in vervulling kunnen laten gaan en nemen je diezelde avond nog mee. Meer informatie vind je hier.

 3. Vaste datum én voorkeurs-locatie

  • Je wilt graag de datum voor de ballonvaart zelf bepalen, maar als het kan wil je vanaf een voorkeurslocatie opstijgen.
  • Bij deze mogelijkheid en geschikt weer kunnen we de vaartdatum wel garanderen, maar de startplaats niet geheel. Als de windrichting echter meewerkt zullen we wel vanaf je voorkeurslocatie vertrekken, of anders zo dicht mogelijk in de buurt van je voorkeurslocatie. Let op: je kunt bij de optie NIET annuleren als de ballonvaart niet kan vertrekken vanaf je voorkeurslocatie. Wil je echt garanties voor een opstijglocatie, kies dan altijd voor optie 2.
  • De verschillende startlocaties op dezelfde dag (we varen met meerdere luchtballonnen) liggen altijd dicht bij elkaar in de buurt. In geval van onderbezetting houden we het recht om passagiers samen te voegen.
  • Bepaal hier je datum en voorkeurslocatie en reserveer hier je ballonvaart.

4. Eigen locatie

  • Je wilt vertrekken vanaf je eigen terrein of woonplaats in Zuid-Holland.
  • Neem hier contact met ons op voor de mogelijkheden.

 ph paf

Vaste datum en vaste opstijglocatie gaan dikwijls niet goed samen.....