De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Zuid-Holland specialist

In Zuid-Holland zie je 's avonds vaak minder luchtballonnen in de lucht dan in de meeste andere Nederlandse provincies. Zeker in het westelijk deel van Zuid-Holland, in de omgeving Rotterdam, Delft en Den Haag is dat het geval.
Dit heeft een aantal oorzaken: een luchtballon vaart op de wind en kun je dus niet sturen. Om goed te kunnen landen heeft de piloot aan het einde van de ballonvaart een weilandenrijk gebied nodig. Zuid-Holland is een relatief dichtbevolkt gebied, ligt dichtbij de kust, en heeft bovendien een middelgrote luchthaven; Rotterdam-The Hague Airport. In deze drukke omgeving kunnen (of mogen) maar beperkt luchtballonnen in het luchtruim varen.

Ballonvaart over Den Haag

Prachtig uitzicht over Den Haag vanuit onze luchtballon

Ervaren piloot

Toch is het heel goed mogelijk om in Zuid-Holland een ballonvaart te maken. Wel stelt het gebied, met ook nog eens vele slootjes en vaak smalle weilanden, speciale eisen aan de kennis én ervaring van de luchtballonpiloot. De Luchtreiziger Ballonvaarten is zo’n Zuid-Holland-specialist. Zelf gevestigd in Vlaardingen, tussen Rotterdam en Den Haag, kennen wij het prachtige Zuid-Hollandse (polder)landschap als geen ander. Zo hebben wij startlocaties in de meeste steden of dorpen rond het Groene Hart van Zuid-Holland. Grofweg het groene gebied tussen Alphen aan den Rijn, Den Haag, Rotterdam, Gorinchem,  Utrecht en Woerden.

Ballonvaart Dordrecht en Biesbosch

Dordtse Biesbosch. Vertrek vanuit Papendrecht.

Wij hanteren geen ’kleine lettertjes’, varen gewoon altijd in de provincie Zuid-Holland en informeren je graag goed en volledig over alle mogelijkheden in Zuid-Holland. Wij zullen er alles aan doen om van de ballonvaart écht jouw belevenis te maken.

Indien je nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 010-22 33 338, of vul het onderstaande formulier in.

Stel je vraag over ballonvaarten in Zuid-Holland
 1. Gebruik voor de definitieve reservering van je ballonvaart ons reserveringsformulier!
 2. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 3. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 4. Telefoon
  Ongeldige invoer
 5. Wil je informatie via
 6. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer