De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

certificaalfoto-klein

Foto van de eerste ballonvaart (5 april 2014) van onze nieuwe PH-PAF

Hier is ze dan, onze nieuwe aanwinst voor de komende jaren. We hebben ons best gedaan om een mooie luchtballon te ontwerpen met frisse kleuren, die zowel goed herkenbaar is vanaf de grond, alsmede een plezier is om bij aan boord te stappen. Voor deze luchtballon hebben we ons Luchtreiziger-logo subtiel aangepast, zodat deze herkenbaar blijft en tot op grote hoogte te lezen is. Zoek de verschillen maar eens.

productie 1 PH-PAF

The making of the PH-PAF. 

Onze nieuwe luchtballon is een Kubicek BB100Z en heeft een inhoud van 10.000 kubieke meter. De nieuwe ballonmand heeft een afmeting van 3.80 x 1.60 meter en heeft maar liefst 4 krachtige branders. De mand heeft verder een luxe afwerking aan de binnenkant. Zo beleven de passagiers het genot van een zachte vloer en zachte zijwanden. Dit is vooral prettig bij de landing.

Branders-Quad

Vier krachtige branders in onze nieuwe PH-PAF.

 

De naam van onze nieuwe ballon is PH-PAF. Alle luchtvaartuigen in Nederland hebben een registratie die begint met PH-..., en bij luchtballonnen volgen er 3 letters. Op de PAF zijn leuke woordspelingen te bedenken, zoals: we staan PAF, of wat dacht je van PIEF, PAF, POEF. Je mag het zelf zeggen.

 

crew

 De nieuwe ballonmand, behorend bij onze nieuwe PH-PAF.

productie 3 PH-PAF

Productiefoto: onze PH-PAF in het naai-atelier.