De Luchtreiziger Ballonvaarten

 
Ballonvaren crewleden

Crewleden ballonvaart gezocht

Wij zijn op zoek naar crewleden voor de perode juni t/m oktober 2017. Heb je minimaal een B-rijbewijs en kun je de nodige verantwoording aan? Zie je werken in een avontuurlijke branche met mensen (klanten) die in vakantiestemming zijn wel zitten? Lees dan snel verder.  

Vele handen.....

Een ballonvaart maken is teamwork. Samen met de passagiers bouwen de crewleden de luchtballon op. De crewleden geven daarbij instructies aan de passagiers en zien er onder leiding van de piloot op toe dat alles volgens plan verloopt. Tijdens de opbouwfase van de ballonvaart begeleiden de crewleden de passagiers ook wanneer ze vragen hebben over alles wat komen gaat. Crewleden zijn naast de piloot eigenlijk de gastheren en -dames van ons ballonvaartbedrijf.

crewleden_bergen_luchtballon

Nadat de landeigenaar toestemming heeft gegeven bergen we de luchtballon

Tijdens de ballonvaart

Wanneer de luchtballon los is van de aarde, dan pakt de balloncrew alles in wat nodig was om de ballon startklaar te maken. Een ventilator, een beveiligingstouw, een extra gasfles en dergelijke. Ook staan ze nog even de omstanders te woord die zojuist hun familie of vrienden hebben uitgezwaaid. Als alles afgehandeld is op het startterrein, begint de grote zoektocht. De volgwagen, met in haar kielzog vaak enkele auto's vol met belangstellenden, probeert zo dicht mogelijk bij de landingsplaats van de luchtballon te komen. Hiervoor gebruiken we luchtvaartradio's waarmee we van de piloot informatie te krijgen over de koers en snelheid van de luchtballon. Ook maakt de luchtballoncrew hierbij natuurlijk gebruik van stafkaarten en autonavigatie.

 

Crewleden assisteren bij alle voorkomende werkzaamheden

Wanneer de luchtballon geland is vraagt een crewlid aan de landeigenaar of we de luchtballon op zijn land mogen bergen. Na toestemming van de landeigenaar te hebben gekregen wordt de ballon opgeruimd en de passagiers 'gedoopt'. Dit dopen is een eeuwenoude traditie van ballonvaarders, waarbij de passagiers 'in de adelstand' worden verheven. De luchtdoop is een perfecte samenwerking tussen crew en piloot.
Nadat  de passagiers zijn gedoopt, champagne hebben gedronken, een 'Certificaat van Luchtwaardigheid' hebben ontvangen, maar ook de luchtballon is opgeruimd en de landeigenaar zijn landingscadeau heeft gekregen, brengen we de passagiers weer terug naar de verzamelplaats.

Afhandeling

Van de passagiers is nu afscheid genomen en de luchtballon wordt weer veilig teruggezet in de stalling. Wanneer dit allemaal klaar is is het avontuur voltooid. Afhankelijk van de dag in de week en de periode van het seizoen besluiten we of we als balloncrew nog even gezamenlijk iets gaan drinken met elkaar. De avond zit er op en het avontuur heeft gemiddeld zo'n 5 tot 6 uur geduurd.

Mee in de luchtballon...

Crewen doe je als hobby, omdat je het leuk vindt om zo'n avontuur van dichtbij mee te maken. Het balloncrewen is daarom uitermate geschikt voor hen die geïnteresseerd zijn in de ballonvaart, voor hen die een avontuurlijke hobby zoeken, of bijvoorbeeld voor gepensioneerden. 
Natuurlijk nemen we, zodra het kan, de crewleden en hun partner  ook mee in onze luchtballon of naar een evenement. Ook maak je aanspraak op een goede vrijwilligersvergoeding.

Heb je interesse om crewlid te worden bij De Luchtreiziger Ballonvaarten en woon je in Zuid-Holland, neem dan contact met ons op voor nadere informatie. Klantgerichtheid en een B-rijbewijs is een eis en een BE-rijbewijs (auto met aanhangwagen) is een pré. We kijken naar je uit!