foto's & reviews

 

Voor reviews lees vooral
wat men over ons schrijft op
Zoover
Zie ook pretwerk.nl/topnieuws/ballonvaart-luchtreiziger-hoogst-gewaardeerd-op-zoover


Hieronder nog wat oudere reviews:

ballonvaart 17-07-2016: Waddinxveen - Snelrewaard


Rene Stoppelenburg: Een geweldige vaart van Waddiveen via de Reeuwijkse plassen naar Snelerwaard

Geweldige Ballonvaart gemaakt op 17 juli van Waddixveen via de Reeuwijkse plassen naar Snelerwaard.
Met dank aan de GEWELDIGE crew : Stien , Halbe en David.
Met alle rust gezelligheid en ontspanning en een leuke groep mensen een hele mooie vaart gemaakt.
Dit is voor herhaling vatbaar en een echte aanrader.
Dank jullie wel allemaal voor deze mooie ervaring
René en Yvonne
 
 

ballonvaart 16-07-2016: Hendrik-Ido Ambacht - Meerkerk


MARJA SONNEVELD: méér dan luchtvaren

Wat heb ik genoten, afgelopen vrijdag. Het was met recht een avontuur en het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen.
Ben ook zó benieuwd naar de foto's.
 
 

ballonvaart 19-06-2016: Haastrecht - Wilnis 1


Piet Meijer: Ballonvaart 19 juni vanuit Haastrecht naar Wilnis.

Ik ben nu Baron van Haastrecht tot Wilnis. Dit is met champagne gevierd nadat we veilig, maar wel robuust, geland waren. Een prachtige ervaring rijker en als het aan mij ligt, zeker niet de laatste met deze kundige en enthousiaste crew! Een aanrader dus!!
 
 

ballonvaart 11-06-2016: Hendrik Ido Ambacht - Cillaarshoek 2


Monique en Ronald van Putten: Ballonvaart 11-06-2016

Na drie annuleringen konden we eindelijk deze geweldige luchtballonvaart maken.
Het was top,......duidelijke uitleg en vriendelijk personeel.......
Zeker voor herhaling vatbaar
 
 

ballonvaart 10-06-2016: Hendrik Ido Ambacht - Oudendijk (Hoeksche Waard)


Mirjam:

Wat een geweldige ervaring !!! Dank voor de fantastische ballonvaart
 

Peter, Evelyne, Kayley en Ivar:

We hebben geweldig genoten! Hele leuke en gezellige crew met verstand van zaken. Ook na de landing erg gelachen, mede dankzij de gezellige medepassagiers!
Zeer zeker een aanrader!!
 
 

ballonvaart 09-06-2016: Hendrik Ido-Ambacht - Lage Zwaluwe


Sjaak en Nel Penning: Schitterende ballonvaart

Gert Jan,
wij willen jouw en je medewerkers bedanken voor de prachtige ballonvaart. Wij vonden het fantastisch. Groeten Sjaak en Nel
 

Leni en Seph Witjens: Een heel avontuur

Wat een avontuur was het. Een ervaring om nooit te vergeten!
 
 

ballonvaart 28-05-2016: Oudewater - Brandwijk


:

28 mei vroeg in de ochtend stonden we klaar voor een prachtige luchtvaart in Oudewater. Gezellig met het gezin, mijn man werd 50, en mijn vader stond bijna op het punt mijn broer een nieuwe nier te doneren, mijn moeder ook onverwachts hart patiënt sinds een jaar, en onze twee prachte dochters waren erbij. Kortom we verdienden een bijzonder moment. Onze piloot was Stien, ze heeft samen met haar dochter ons een onvergetelijke mooie vaart bezorgd. Het was wat mistig maar als je dan ziet wat een mooie lucht daarboven zit, prachtig! Daaronder het landschap met de koeien en vlak over het water. We hebben heerlijk gelachen tijdens het in en uit stappen van de mand en we vonden het een onvergetelijke ervaring. Bedankt complete crew! En zelfs met alcoholvrije champagne zijn we luchtbaron en luchtbarones geworden!
Echt top!
 
 

ballonvaart 25-05-2016: Dordrecht - Dordtse Biesbosch


Marry Put: geweldige tocht

Het was een geweldige tocht over de Dordtse Biesbosch en wat heb ik genoten! Ik wil ook GertJan bedanken voor zijn hulp want dat maakte het mogelijke dat ik de lucht in kon! Een gebeurtenis die ik niet zal vergeten, dank jullie allemaal.
 

Annet Barendregt: boven de wolken

Wat ontzettend mooi zo boven het Dordtse landschap met die mooie kleine wolkjes onder ons. Ik wil zeker nog een keer boven Rotterdam.
 

roeland moraal: Fantastische ervaring!

Gert-Jan, enorm bedankt voor deze fantastische ballonvaart! Alles verliep uiterst professioneel, gezellig en ontspannen. De vergezichten waren spectaculair. De hele avond was een prachtige ervaring, ook door je mooie verhalen. Ik snap nog steeds niet hoe je van hoog uit de lucht precies je landingsplek kon aanwijzen (een metalen plaat in een weiland), om er vervolgens ook exact op te landen.... Ik kan je alleen maar van harte aanbevelen bij iedereen die eens een ballonvaart wil maken!
 
 

ballonvaart 05-05-2016: Groenekan - Kamerik


Sonja en Marcel: Geweldig genoten

Wat een geweldig leuke ervaring om alles vanuit de lucht te mogen bekijken. We hebben genoten. Bedankt voor deze mooie vlucht op Hemelvaartsdag.
 

Lianne en Jan: Prachtige vlucht

Heerlijk om zoiets een keer te mogen meemaken. Geweldig team en een goede uitleg van de piloot Gert Jan. Het was een mooie zonnige avond en we hebben genoten van het Utrechtse landschap.
 
 

ballonvaart 10-04-2016: Numansdorp (Hoeksche Waard) - 's-Gravendeel


Suze: Ballonvaart Numansdorp

We hebben intens genoten om op zo'n mooie ochtend vanuit eigen tuin over bekend gebied te mogen varen. Zonder te overdrijven in één woord fantastisch. We hadden het voor geen goud willen missen. Bedankt!!
 

Eric:

Ik vond het SUPER!!!!
 
 

Reviews ballonvaarten 2015


Pieter en Marina: Gorinchem- Arkel

Wat een geweldige ervaring.... We hebben een geweldige ballonvaart gehad. Stien, bedankt voor je uitleg, je ethousiasme en natuurlijk de perfecte landing! De rest van de crew bedankt voor de begeleiding! Top ervaring!!
 

Peter Snijders: Luchtbaron van Gorinchem tot Arkel

Zaterdag 3 oktober

De dag begint met zon en weinig wind. Om 12.00 uur komt de bevestiging; de geplande vaart gaat door. Na een duidelijke uitleg en instructie gaan we rond 17.30 uur de lucht in.
Wat een prachtige ervaring om vanuit de lucht in een ballon Gorinchem en omgeving vanuit een heel ander perspectief te aanschouwen. Wij hebben van elke seconde genoten. Stien en de rest van de Luchtreiziger crew hartelijk dank voor deze mooie ervaring.

Ps: Stien een knap staaltje navigatie en stuurmanskunst (De ballon werd perfect in het weiland neergezet dat Stien al van ver had uitgekozen)
 
 

Koos,Ria en Tim van Es.: Een bijzonder moment.

Na een zeer heftig jaar hadden wij alledrie iets bijzonders verdiend. Ik boekte dit op maandag als verrassing voor mijn man en zoon. En een verrassing werd het, op vrijdagmiddag vertrokken wij. De vaart verliep rustig en indrukwekkend. Nu weten we het zeker 'the sky is the limit'.
Dank voor dit bijzondere moment.
 

familie Stehouwer: bijzondere ervaring

Het is heel bijzonder om in het park vlakbij je woonhuis te vertrekken voor een schitterende ballonvaart en ook nog over je eigen tuin te varen. Wat hadden mooi weer met vergezichten en een enthousiaste en vakkundige piloot. Kortom Gert-Jan Masselink we hebben genoten een ervaring om nooit te vergeten.
 
 

Johan van de Graaf: Door een vraag bij radio Rijnmond in de Ballon

Door een vraag op Radio Rijnmond op 5 september :of een grote ballon sneller of langzamer zou gaan dan een kleine ballon? gingen wij afgelopen zaterdag 26 september met Gertjan mee de lucht in. We vonden hem via Google. We stegen met een grote en kleine ballon tegelijk op en ervoeren dat we allebei even snel gingen. Het tastbare bewijs dat er geen verschil is hoe groot de ballon is. Een super ervaring en geweldig hoe Gertjan en z'n mensen dit uitje tot iets speciaals weten te brengen. Van voorbereiding tot en met het einde een feest. Een geweldige vaart gehad.
Top !!
 
 

Yvette, OUB bv: Een bijzonder (geslaagd) bedrijfsuitje!

Beste Gert-Jan,

Je vroeg me of het gisteren een geslaagd bedrijfsuitje is geweest....
Nou en of het een succes was! Het was allemachtig vroeg dat bij eenieder de wekker rammelde maar niemand heeft hierover gemopperd (althans, bij mijn weten). Dit had alles te maken met welk doel ze op zondagochtend uit hun bed stapten. Zelfs de dame die helemaal uit Apeldoorn moest komen, had een stralende lach op haar gezicht!
Er waren drie mensen die het vooraf Spaans benauwd hadden, bij de gedachte aan een ballonvaart alleen al.
Onze “dramaqueen” riep tijdens de lunch na de vaart dat hij écht nog niet om was maar twee seconden daarna meldde hij aan zijn echtgenoot dat ze dit samen met twee bijzondere vrienden beslist ook een keer moesten gaan doen!
Een andere grote stoere man (een beer van een kerel met z’n hart op de juiste plek) heeft me tot drie keer toe een knuffel gegeven en bedankt (“Het was zoooooooo mooi!!!!”). Hij heeft een behoorlijk pittige functie bij een multinational en wil met het managementteam wellicht iets dergelijks organiseren (overigens beslist hij niet alleen, dus ik hoop dat het lukt). Toen ik hem uitnodigde om mee te gaan, zag hij bij de gedachte alleen al groen en geel. Ik vind het ontzettend dapper en stoer!
Eén van de dames werd vooraf door haar kinderen en vrienden volledig voor gek verklaard, niemand geloofde dat ze dit werkelijk zou doen (ze bibbert al bij het idee dat ze op een keukentrapje van de bovenste plank van het keukenkastje iets moet pakken) en vermeldde gisteren toen ze weer thuis was op haar Feestboek dat het beslist voor herhaling vatbaar is.
Alle anderen waren minstens zo enthousiast! Het zou me niet verbazen als je er in de toekomst misschien wel een paar klanten aan overhoudt.
Het is een wat kostbare hobby, maar anders zouden mijn kinderen en ik volgende week zo weer in één van je manden stappen! Ik vermoed dat dat voor meerdere mensen geldt.

Nogmaals: ontzettend bedankt voor (wederom) een prachtige ervaring! Dit was m'n eerste ochtendvaart en zo mogelijk nóg indrukwekkender dan de avondvaarten die ik tot dusver mee heb mogen maken.

Ik hoop zeker tot een volgende keer!!!!

Yvette
 

Paul Boogaard:

het was een geweldige ervaring. Alle crew members waren behulpzaam vriendelijk en namen de tijd om alles goed uit te leggen wat er ging gebeuren en wat je zou ervaren. Dit was mijn 2e keer in een ballon en de landing was fantastisch. Dit is zeker een aanrader
CREW bedankt voor een super vaart
 
 

Kees Lucas: fantastich

Op een mooie avond in september een schitterende ballonvaart gemaakt, skyline Rotterdam, de rivier Lek, Kinderdijk en de zonsondergang maakten dit avontuur om nooit te vergeten.
 

Leo Uleman: Een bijzondere belevenis

Van begin tot eind een bijzondere belevenis, het klaarmaken, het los komen, het geweldige overzicht van stad en land met z,n rivieren en dat in stilte onder je door te zien glijden en dan op een pracht plek, heel dicht bij de weg een spectaculaire landing. Geweldig!
 
 

Bert en Marian van der Tang: Fantastische ballonvaart van Rotterdam naar Noordeloos (20-9-2015)

Het was een fantastische belevenis. Prachtig weer, veel gezien.
Veel lof voor onze piloot Gert-Jan en de overige crewleden. Jammer van de norse boer, maar we hopen dat het toch nog goed gekomen is (hoor het graag).
Bedankt voor deze mooie belevenis.
 

Betty Wennekes: Super ballonvaart !

Wat hebben wij met zijn vijven genoten van deze unieke gebeurtenis!
Wij hadden wat te vieren, 40 jaar getrouwd, daarom de kinderen met aanhang meegenomen om een luchtballon vaart te maken.
Door het geweldige weer, hadden we prachtig uitzicht. En een mooie zonsondergang gezien. Gr. Van Cor, Betty, Denise, Michelle en Steven.
 
 

otto boot: mijn ballonvaart voor mijn 70ste verjaardag

Het was uniek en om nooit te vergeten,
wat is nederland prachtig en groen,
ik wil nog een keer,misschien op mijn 75ste?

Bedankt voor het mooie verhaal,
gr.Otto Boot
 
 

Sandy & Teunis: Papendrecht Strijen

Hallo
Ik ga even onze ervaring delen..aller eerst er zijn mooie foto's gemaakt van jullie zelf leuk ook dat jullie zelf foto's maken en op de site plaatsen ..Na een paar keer afgezegd te zijn door het weer mochten wij 30-8-2015 met jullie mee was een ontzettende leuke ervaring ook erg gezellig met zn allen alles klaar maken echt leuk ook de ballonvaart was super gezellig veel uitleg gehad en weer het afbouwen was voor de bui en onweer klaar ervaring om nooit meer te vergeten en een ervaring om met andere te delen en zal zo weer een ballonvaart bij jullie doen.

Gr San en Teunis
 
 

Anneke en Reinhard: Geweldige ervaring!

Afgelopen zondag een ballonvaart gemaakt met de luchtreiziger.
Wat een geweldige ervaring!
Heel erg genoten van het mooie uitzicht en de prachtige zonsondergang.
Leuke medewerker, genaamd Stien, zij wist veel te vertellen en deed het allemaal erg leuk met de champagne doop etc. Onze complimenten!!
Echt een aanrader! Bedankt.

Vriendelijke groeten,

Reinhard Verkade en Anneke Hardenbol
 
 

Marcel de Lange: Van Woerden tot Stolwijk.

Het was een bijzondere ervaring; een prima vaart; een goede landing en een sociale activiteit om alles weer in de wagen te krijgen.
We hebben er van genoten. Dank je wel Stien en Ted (en andere medewerkers en mede passagiers).
Joost en Marcel de Lange
 
 

Els en Pim van der Hoek: Een luchtig avontuur.

De verrassing die we bedacht hadden werd voortijdig onthult toen er een busje met aanhanger langs het terras reed. Op tijd stonden we bij de werkplek en gewerkt werd er. Van losse onderdelen werd een luchtwaardige ballon in elkaar gezet. De spanning van de start veranderde al snel in een ontspannen vaart. Wat hebben we genoten. De stemming was opperbest. De kwinkslagen vlogen over en weer en onze "pilote" deed dapper mee. Te gek werd het helemaal tijdens de luchtdoop na de tocht. Er werd zoveel gelachen dat "ONZE STIEN" zich verslikte in haar verhaal, maar heel dapper bracht zij het verhaal tot een goed einde. Wat toen volgde verklappen we niet, laat iedereen dat maar zelf ervaren. Wij hebben genoten van een geweldige tocht die lang in onze herinnering zal blijven.
 
 

Danny: De Luchtreis

Alsnog super bedankt voor de geweldige ballonvaart. Zeker een aanrader.
 

Wiegert: Bedankt

het was een hele gave ervaring en bedankt voor de foto's
 
 

Janine Uunk: Lucht Barones van Gorinchem tot Goudriaan

Ik werd als prijswinnaar flink in de watten gelegd. Een ballontocht winnen dat doe je niet vaak in je leven en het was werkelijk geweldig leuke indrukwekkende levenservaring. Ik heb ontzettend genoten van alles. De groep, de mensen van de Luchtreiziger, de piloot Stien, de vaart zelf, de omgeving. Ook het weer was fantastisch! Ik wil jullie allen hartelijk danken voor de mooie avond. Hartelijke groet, Janine Uunk
 
 

Wilco. Marjo en Daniëlle van Pelt: Het was voor ons een geweldige ervaring

Eindelijk na 5 afzeggingen door weersomstandigheden ging de ballonvaart nu eindelijk door.
Wat hebben we genoten en door de piloot en de crew (wat een leuke mensen ) is de ballonvaart voor ons onvergetelijk geworden dank je wel !!!!
 

Familie Schep: Ballonvlucht 19/8/2015 Oudewater-Zegveld was TOP!

Met 3 generaties in een ballon de lucht in was een bijzondere ervaring. Daarboven is het zo sereen, 'zen' en kun je de mooie natuur en infrastructuur pas echt bewonderen en waarderen. De crew was gezellig, kundig en maakte de gehele beleving onvergetelijk. Dank jullie wel!
 
 

Stefan en Dyonne: Een geweldige ervaring!!!

Op 10 augustus hebben wij een prachtige ballonvaart gemaakt van Rotterdam naar Stolwijk. We stegen op in het Zuiderpark waarna we uitzicht hadden over 'onze' prachtige stad. Geweldig om de Wilhelminapier, de Kuip, de Erasmusbrug, de van Brienenoordbrug en ons huis eens van boven te zien.
Door naar de polders waarna we ook nog alle velden keurig in rijtjes zagen liggen.
Wij hebben een geweldige avond gehad verzorgd door een geweldig team. Ontzettend bedankt hiervoor!!
Zeker een aanrader voor wie wilt gaan ballonvaren.
 
 

Roos vdk: Gezellige luchtreizigers

Hey stien, het was gezellig! En de foto's zijn ook leuk! Dankjewel voor de superleuke vaart! Groetjes roos
 
 

Jenny: Crew - het was top!

Gisteren was het eindelijk zover! Na vijf of zes eerdere annuleringen was het eindelijk goed weer om te varen - het lange wachten bleek zeker de moeite waard. De start was spannend, de landing hobbelig en de vaart zelf ontzettend mooi. Ik wil de zeer kundige crew bedanken voor het mogelijk maken van deze belevenis! Jenny
 

Karin en Ben de Kaste - Den Haag: Vliegervaring of vlieger-varing....

Pfff, weer een vliegervaring rijker! Gisteravond midden in het Groene Hart opgestapt in een luchtballon van De Luchtreiziger Ballonvaarten. Na een ietwat turbulente start maakte de vlucht op de diverse windlagen alles goed! De skylines van o.a. Den Haag, Rotterdam en Papendrecht gezien, terwijl onder ons Schoonhoven, Groot-Ammers en Bergambacht hun best deden om schitterende plaatjes te schieten. Wat hebben we toch een mooi groen in dit gedeelte van het land. Op sommige delen met koeien, schapen en paarden. Om over sommige huizen maar niet te praten ;-) De stilte was overweldigend, behalve als de branders hun werk moesten doen. Een uur later en 20 kilometer in een rechte lijn verder, werd de landing in een weiland (gelukkig leeg!) ingezet. Dat ging met 3 kleine hobbels, maar eigenlijk heel geleidelijk. Missie volbracht! Maar niet voordat we met z'n allen de ballon hadden opgevouwen, de mand hadden ontmanteld en bij de officiële ceremonie met champagne waren aangekomen. Want na vandaag hebben Ben en ik de zweverige titel: Baron en Barones van Oudewater tot Oud-Albas.
 
 

De Baron Capelle – Streefkerk : Eerste vlucht

Na weken wachten was het dan eindelijk zover! Trrrrringggg trrrringggg. Vanavond vertrekken we vanuit het Schollebos te Capelle aan den IJssel.
Uiteraard waren wij van de partij!
De temperatuur was heerlijk, de wind stond gunstig, de vaart was prachtig en bovenal gezellige medepassagiers en een vakkundige piloot. De piloot vertelde dat het zijn eerste vlucht was, maar daar geloof ik helemaal niks van!
Bedankt voor de mooie ervaring!
De Baron Capelle – Streefkerk
 
 

inge hissink:

het was fantastische en erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar
 

Ad van Lieshout:

Een geweldige ervaring de vlucht maar ook alles er om heen het klaar maken van de ballon het opstijgen landen en opruimen de doop erg leuk.
Rest mij nog zeggen dat we een zeer leuke grond crew en in Stien een zeer aardige en bekwaam pilote hadden.
Groet van Baron van Nieuwegein tot Driebruggen.
 

Erik en Sandra Vos: luchtbaron(es)van Nieuwegein tot Driebruggen

Het was fantastisch voor herhaling vatbaar.
 

Hennie van Lieshout: Luchtbarones van Nieuwegein tot Driebruggen

Dagelijks denk in nog terug aan de ballonvaart, wat een geweldige ervaring. De professionaliteit gaf mij een vertrouwen waardoor ik geen last van mijn hoogtevrees heb gehad. Ik zou zo weer de lucht in gaan.
Dank jullie wel voor de veilige vlucht.
 
 

A-J Reinink: Prachtig

Onder leiding van top pilote Stien, over het Groene Hart gevlogen. Fantastisch weer, weinig wind, prachtige gezichten en een verloren bril! Hele mooie ervaring!

A-J
 

Anneke Reinink: plezier met de balloon en de familie

Het was voor mij en mijn man als cadeau van de kinderen voor ons 45 jarig huwelijksfeest een verrassing.
We vonden het ontzettend leuk om dit te beleven met zijn allen.
Het opzetten van de balloon en de vaart en het afbreken was ook al genieten. Heerlijk om op deze manier het Hollandse landschap te waarderen..
Het balloonvaren is een echte aanbeveling!
 
 

Ted van Daal: Van Rotterdam naar Ambacht

's-middags nog duimen draaien of de vaart door kon gaan maar gelukkig waren de weergoden ons gunstig gestemd bleef het droog en het wolkendek hing hoog genoeg om toch een mooie en leuke vaart te kunnen hebben.
Aangekomen op de opstijg locatie achter Landhuis "De Oliphsnt" aan de Kromme Zandweg zijn we vast begonnen met het gereedmaken van de mand en ballon. Gaandeweg kwamen de eerste passagiers welke zich ook in de opbouwstrijd gooiden onder leiding van onze piloot Gert-Jan. Met z'n allen hebben we de ballon gereedgemaakt. Na de veiligheidsinstructie konden enkele passagiers plaatsnemen in de mand en de rest assisteerde de crew om de ballon te vullen met koude lucht en hem voor zover als mogelijk op zijn plek te houden. Eindelijk gingen we de lucht in en dreven niet in de geplande richting want daar staken de weergoden wel een stokje voor en dreven toen rustig en gemoedelijk richting Barendrecht en Ambacht, De stemming aan boord was geweldig. We hadden vrolijke en stemming makende passagiers. De vaart ging over een groot deel van Rotterdam Zuid, gevolgd door Barendrecht. Één van de passagiers maakte ineens de opmerking "kijk een boerderij midden tussen de huizen". Ja dat kom je hier wel vaker tegen alleen als je met beide benen op de grond staat zie je dat niet altijd. Van Barendrecht naar H.I. Ambacht en ja dan zie het Waaltje onder je doorschuiven en daar staan ook aardige stulpjes. Eenmaal boven Ambacht moest Gert-Jan de beslissing nemen om de landing in te gaan zetten of door te varen. We gingen richting Dordrecht/Zwijndrecht dus was de beslissing snel genomen na Ambacht zetten we de ballon aan de grond en al snel vond hij een geschikte locatie dus landen maar. Eenmaal geland ging er een applaus op vanuit de mand maar ook vanuit het toegesnelde publiek. De mand werd in één keer neergezet en de ballon bleef mooi "staan". Ook dit is een mooi gezicht. Nadat de ballon neergelaten was en deze met hulp van de passagiers ingepakt was volgde het traditionele verhaal van Gert-Jan over het ontstaan van de ballon en daarna volgde de champagnedoop en de uitreiking van de ballonvaartbewijzen. Al met al een hele mooie vaart met leuke en gezellige passagiers, enthousiaste crewleden en een voortreffelijke piloot.
 

Janke van der Veen: Met diepe teugen genoten van een welhaast magische vlucht!

Een beetje laat maar ik wil toch graag even melden dat ik, Luchtbarones Janke van der Veen van Rotterdam tot Hendrik Ido Ambacht, heb genoten van een welhaast magische vlucht.Ik heb met diepe teugen genoten! Hartelijk dank daarvoor!!! Bijgaand enkele van mijn foto’s, jullie/je bent vrij om ze te gebruiken.

Met vriendelijke groet,
Janke.
 
ballonvaart021

ballonvaart026

ballonvaart029

ballonvaart030

ballonvaart036

ballonvaart052

ballonvaart054

ballonvaart065
 

Petra Reedijk: Ballonvaart Gorinchem-Oud Alblas 10-07-2015

Wat een geweldige ballonvaart, wat een geweldig ervaring !!
Goed geregeld, supermooi weer en een enthousiast team. De crew doet er alles aan om het de mensen zo veel mogelijk naar de zin te maken !
De landing was behoorlijk hard, maar dat mocht de pret niet drukken.
Dank jullie wel voor deze mooie belevenis !! Ik ga zeker nog eens met jullie mee als jullie vertrekken vanuit de Hoekse Waard.

Carlo Bakker: Ballonvaart Gorinchem-Oud Alblas 10 juli 2015

Vrijdag 10 juli heb ik samen met een vriendin en nog 14 anderen een prachtige ballonvaart beleefd. Het was niet mijn eerste ballonvaart. Maar wel de mooiste die ik in Nederland gedaan heb.
Gert Jan is een zeer gezellige ballonvaarder en hij en zijn crew zijn top.
Alles was perfect geregeld en met het prachtige weer van die avond kon het niet beter. Een drievoudige landing maakte helaas een einde aan deze fantastische ballonvaart. En dank ook voor de foto's vanaf de grond. Die zijn ook heel leuk om bij mijn eigen foto's te hebben. Zo krijg je ook foto's van de start en de landing van de ballon.

Ewoud & Yvonne Dubbelman: Ballonvaart Gorichem-Oud Alblas 10 juli 2015

Perfekte avondvaart met een betrouwbare en enthousiaste Gert Jan als ballonvaarder. Waren toch blij dat we bij de landingsbriefing goed opgelet hadden want die instruktie kwam goed van pas.

Priscilla & Lubertha: ballonvaart Gorichem -Oud Alblas 10 Juli 2015

wat een super mooie ervaring, wij hebben enorm genoten. Het is een echte aanrader en dan zeker bij "DE" Luchtreiziger. Wat een passie heeft Gert Jan en z'n crew! Het was een mooie vaart met een spectaculaire landing, met gezellige mensen en een vaart om meer dan terug aan te denken. Bedankt!

 

Yvette: Voor herhaling vatbaar!

Wat een ontzettend leuk team van Luchtreiziger!
We hebben genoten van een prachtige vaart, met een prachtig ver uitzicht. De Euromast, een randje zee, de 'kerstboom' in IJsselstein, de skyline van Den Haag, fietsers beneden, grazende koeien en paarden in galop. Er was genoeg te zien. De landing verliep heel rustig en soepel. Je verbaast je over het feit dat zo'n immens grote ballon toch binnen relatief korte tijd weer in de opbergzak verdwijnt. Ook dat ging soepel hoewel zo hier en daar wat verse koeienvlaaien zorgden voor enige handicap. De ballon is wonder boven wonder schoon gebleven.
Nederland is weer een aantal baronne(sse)n van Waddinxveen tot Stolwijk (of is het Weaddinckxveen tot Stolweijck?) rijker.
Wat een geweldige ervaring met een kundige piloot.
Beslist voor herhaling vatbaar!
Misschien de volgende keer in mijn geboortestreek bij de zus en zwager van onze leuke piloot Gert Jan, of met een bedrijfsuitje wat ik binnenkort wil organiseren... Een excuus om nog een keer te varen zal ik vast wel vinden! Bedankt luchtreiziger team!!!!

 

Ferry: Onvergetelijk !

Een geweldige ervaring, heerlijk zwevend boven de dorpjes, de stilte en de zonsondergang ! Een aanrader voor iedereen. Top crew die alles heel duidelijk uitlegt wat de vaart tot een rustgevende maar fantastische ervaring maakt.

 

Linda & Adri Beijer: Kicken

Na een spannend email- en sms verkeer was het dan toch zo ver.
Toch de lucht in, helaas niet vanuit Delft, maar dat mocht de pret niet drukken.
Na een voorspoedige reis vanaf de parkeerplaats in Moordrecht met rasse spoed naar Waddinxveen. met wat last van de concurentie, welke er met drie balonnen waren, spannend met het helpen van het optuigen van onze ballon.
Voor je het weet zit je al in de lucht.
Na een schitterende tocht over Boskoop en Alphen aan de Rijn, zijn wij daar Noord-westelijk geland.
Ballon helpen aftuigen en werd het spannend of de crew bij ons op het veld kon komen. waande ons als filmsterren want half Alphen liep uit.
Na een plechtige ceremonie, waarin wij benoemd werden tot Barones en Baron van Waddinxveen tot Alphen aan de Rijn, waarbij ons kapsel enigzins werd verruinereerd, smaakte de champagne goed.
Gert-Jan en zijn crew leveren een topprestatie om alles in goede banen te leiden. Om alles in één woord samen te vatten: Kicken.
Hopelijk mogen wij het genoegen ooit nog eens te krijgen om weer te gaan varen met Luchtreiziger. 

Piet Verschoor: Luchtbaron van Papendrecht tot Leerdam

Na de voorbereiding voor de vlucht, op zich al een hele happening, dan rustig de lucht in. Onze piloot en de verdere crew zijn echt geweldige en enthousiaste mensen. De ervaring van onze piloot Gert-jan (hoog en ook laag vliegen) en zijn uitleg onderweg hebben deze ballonvaart tot een geweldige ervaring gemaakt. Uiteraard was ook de landing perfect.

De Luchtreiziger wordt door mij zeker aanbevolen voor toekomstige ballonvaarders. Gert-jan en verdere crew hartelijk bedankt en wellicht tot ziens.

 

Jan en Carla van der Pol: Ballonvaart 24-06-2015

geweldige ervaring en een heel leuke avond gehad, mede door de zeer vriendelijke en gemotiveerde ploeg.
Dit avontuur vergeten wij niet snel en kunnen wij iedereen aanbevelen.
bedankt.

Joanna Perdon: Review 24/6

Mijn lang wachten op een geschikte avond is beloond.
Woensdag kreeg ik een sms-je dat de vlucht door zou gaan.
Maar nog op het vertrek veldje was het niet zeker.
Die avond heb ik meer over het weer en wind geleerd.
Er wordt erg zorgvuldig gehandeld, dit schept vertrouwen!
Het was een prachtig vlucht, met leuke mensen die deze avond elkaars lotgenoten werden.
Zeer professioneel en vriendelijk leiding hebben voor onvergetelijke avond gezorgd.
Hartelijk dank.

 

Marjanne: Huwelijksaanzoek!

Wat een unieke ervaring! Des te meer omdat boven Oudewater die ene vraag aan me gesteld werd waar ik tot nu toe alleen maar van kon dromen. 'Wil je met me trouwen?' Wat een prachtige vlucht, schitterend weer, ervaren vaarders en niet te vergeten de landing waarbij ik in de armen van mijn verloofde belandde! Kortom, Luchtreiziger enorm bedankt voor deze mooie ervaring!
Deze mooie ervaring zorgt voor mooi herinneringen.

 

Yvonne en Henk Klein Heerenbrink: Mooie herinneringen aan een schitterende ballonvaart

Prachtig weer, aardige passagiers, een ervaren humorvolle piloot en een groep deskundige medewerkers maakten de ballontocht tot een mooie ervaring. De route ging over een fraai gedeelte van het Groene Hart van Zuid Holland. We zijn gevaren over fraai uitgelijnde boomkwekerijen van Boskoop, (w)eilanden met vee, de fraaie natuur van de Nieuwkoopse Plassen en de kronkelende rivier de Meije. Met op de achtergrond de 4 grote steden, de Noordzee en een mooie zonsondergang.
Deze mooie ervaring zorgt voor mooi herinneringen.

 

Patrick & Sheila: Ballonvaart 24-5-2015

Super ervaring, mooie vlucht en landing!
Het was wel even spannend of de vlucht door kon gaan ivm de voorspelde regen. De timing was echter perfect, pas na de landing bij het opruimen vielen de 1e druppels.
De avond was helemaal compleet inclusief het assisteren bij de opbouw en afbreekwerkzaamheden van de ballon.
Complimenten aan de verzorging, foto's en film (https://youtu.be/lI5kCWyZl_U) alles was tot in de puntjes geregeld en wij hebben genoten.

 
 

Arjan & Nelleke, Joël, Celine en Lauran: Baron, Barones, Jonkheren en Jonkvrouw van Rotterdam tot Ouderkerk a/d IJssel

Wat een geweldige ervaring!!! Helemaal in de wolken...!
Zo'n grote mand en dan de vrolijke ballon erboven van 35 meter!!!
En toch geen hoogtevrees ;-)
Joël: "De rest van mijn leven zal ik altijd aan de luchtballon denken als we over de Van Brienenoordbrug rijden!"
't Was een hele happening van begin tot eind!
Namens ons alle vijf heel hartelijk bedankt!!!

 

Hans vd Ploeg: Den Haag-Zuiderpark - Zoeterwoude-Dorp

Hallo allemaal,
ik heb er een jaar op moeten wachten maar 21-05-2015 werd ik 's morgens gebeld of ik mee kon met deze ballonvaart. Natuurlijk, geen seconde hoefde ik hier over na te denken en terecht. Rond 20:15 stegen we op vanaf het Zuiderpark in Den Haag. Ik hoorde dat wij de eerste waren die in Den Haag mochten opstijgen. En ja, toen begon het wat een fantastische avontuur was. Dit recht over het centrum van Den Haag op een hoogte van 300 meter heel rustig door de lucht zwevend kwamen we tenslotte in Zoeterwoude-Dorp terecht gelukkig kan Gert Jan goed over weg met zijn ballon anders hadden we in de sloot beland, maar nee hoor netjes er naast op het weiland. Een ieder die dit leest en twijfelt zou ik zeggen gewoon een keer doen het is echt de moeite waard.

 

R. Moen: de ervaring van mijn leven!

Gisteravond de ervaring van mijn leven gehad.
Wat een mooie ballonvaart. Uitstekend materiaal, goede uitleg en een goede sfeer aan boord. Een aanrader voor iedereen, ook diegene met hoogtevrees, want daar merk je niets van.
Nogmaals mijn hartelijke dank.

Peter en Cora: ONGELOFELOOS

Afgelopen zondag een ballonvaart meegemaakt met de Luchtreiziger.
Wat een ongelofelijke ervaring is dat. Alle superlatieven die ik gehoord had kwamen deze dag uit. Na het opstijgen zit je in een mum van tijd boven de bomen en zie je heel Rotterdam aan je voeten liggen. Alles is zo herkenbaar en zag er werkelijk schitterend uit. Absoluut een aanrader om mee te maken.
Gert Jan en verdere crew bedankt voor deze fantastische beleving en veel succes

 

Dana: Barones van Woerden tot Aarlanderveen

Wat een mooie avond!
Bedankt Gert-jan voor de goede zorgen en super ervaring! Ik had m niet willen missen!!

Andre: Baron van daar tot hier!: Super ervaring

Bedankt voor de mooie vlucht Gert-Jan, het was een hele mooie ervaring. Fijne stapsgewijze uitleg voor, tijdens en na de vlucht. Erg leuk en vertrouwd, wij komen zeker nog eens terug voor een vlucht!

 

Zsolt Szekely: Luchtbaron van Nieuwegein tot Lopik

Dear Gert-Jan,
I would like to say a big thank you for yesterday's flight, it was a wonderful experience. Martin is a great guy, we enjoyed very much flying with him.
Kind regards
Zsolt Szekely

 

Ballonvaart 06-04-2015 van Papendrecht naar Strijen: voor herhaling vatbaar!

Jellie en Kees op den Brouw:
Wij hebben genoten van een prachtige ballonvaart, dit mede door het schitterende weer alsmede de goede begeleiding door Gert Jan en de landcrew. Voor herhaling vatbaar.

Pauline:
Het was super en zeker voor herhaling vatbaar!

Ellie van de meijden:
het was super. Allles werd keurig uitgelegd door Gertjan de piloot .We hadden prachtig weer. De landing was geweldig ondanks dat we om vielen. De foto's zijn ook heel leuk. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar.

Krijn Oostlander:
Net voor de start werd het helder weer, het was niet koud in het mandje. Vanaf Papendrecht naar Dordrecht en toen richting Strijensas naar Strijen. Waarna we in een polder niet ver van Strijen zijn geland.
De landing was heerlijk als of je in een tuinstoel lag. :-) :-)
Veel informatie tijdens de vaartocht van Gert-Jan onze captain. Gezamenlijk de Ballon weer ingepakt wat best snel en goed ging. Nog een leuk verhaal over het begin van de ballonvaart in Parijs. En we kregen nog Champagne en het Certificaat van Luchtwaardigheid. Zodat we de rest van ons leven als luchtbaron of luchtbarones verder kunnen gaan.

Een mooie en leuke ervaring. (Kan dit zeker iedereen aanbevelen)
Bedankt Gert-Jan

Luchtbaron.
Krijn Oostlander.

 

Reviews ballonvaarten 2014


Roel, Erik, Ilona en Saskia: Schitterend uitzicht op het Groene Hart

Na twee annuleringen vanwege het slechte weer in augustus, kunnen we op 6 september de lucht in. Op een groot grasveld ten oosten van Alphen aan de Rijn ontmoeten we Halbe en piloot Stien. Zij leggen ons uit wat er allemaal komt kijken bij het ballonvaren en me mogen meehelpen bij de voorbereidingen. Terwijl wij de ballon open houden om deze in eerste instantie met koude lucht te vullen, gaat Stien de ballon in om binnenin alles te controleren. Wat zie je dan goed hoe gigantisch zo’n ballon eigenlijk is. Na deze controles gaan de branders aan en wordt de ballon met warme lucht gevuld. Langzaam komt de ballon omhoog, kantelt hij de mand rechtop en kunnen we gaan.

Al snel zweven we hoog boven de weilanden en hebben we een schitterend uitzicht op de velden, de slootjes, de molens en de koeien; het groene hart van Holland. Het is heerlijk rustig in de ballon, behalve wanneer de branders even aan gaan en je voelt geen wind. We zien zwermen vogels onder ons door vliegen en hazen achter elkaar aan rennen door het gras. Koeien kijken nieuwsgierig omhoog en schapen vluchten voor ons weg. Aan de grootte van de dieren kunnen we een beetje afleiden of we wat hoger of wat lager zijn gaan varen. Er zijn ook enkele ballonnen in de buurt waarmee we onze hoogte kunnen vergelijken; soms zien we hen schuin boven ons en soms varen we bijna over hen heen.

Het uitzicht is schitterend en we genieten volop. De tijd vliegt echter voorbij en dus wordt het tijd om een landingsplek te zoeken. Voorbij Woerden zet Stien de ballon heel netjes aan de grond en met flink wat touwtrekken weten we ook te voorkomen dat de ballon in een slootje komt. Het gevaarte wordt opgeruimd en na een officiële ceremonie is Nederland weer twee luchtbaronnen en twee luchtbaronessen rijker en heeft Ilona een mooi onderwerp voor haar spreekbeurt op school.

Stien en Halbe, hartelijk bedankt voor deze schitterende ervaring!
Roel, Erik, Ilona en Saskia

zaterdag 18 oktober 2014

Yvonne Jansen: heerlijke avond

Ballonvaart 5 oktober 2014
Onwijs bedankt voor deze heerlijke avond varen.. ik heb genoten hiervan..

Het was toch wel kouder dan ik had verwacht...

Ballon PH-PAF vanuit PH-DLB 5 oktober 2014

Ballon PH-PAF vanuit PH-DLB 5 oktober 2014

Reflectie luchtballon in het water beneden

zondag 12 oktober 2014

Janny Groeneveld: BEDANKT

Gert Jan,

Wij hebben genoten van de SCHITTERENDE ballonvaart van afgelopen donderdag:
Capelle aan de IJssel - Klaaswaal.

Bedankt voor jouw professionele inzet en de ondersteuning van jouw team.

Groeten,

Wil, Anouk,Linda en Janny

maandag 15 september 2014

Harry Pos: de klanten hebben enorm genoten

Goedemorgen Gert-Jan,

Bedankt voor de geweldige ballonvaart. De klanten hebben enorm genoten.

Met vriendelijke groet,

Harry Pos
Vestigingsmanager
Elauma Waagmeester, elektrotechnische groothandel

woensdag 3 september 2014

Anton Schipper: uitzicht over Rotterdam en de Hoeksche Waard

Hoi Gert-Jan,

Wat hebben we genoten van de ballonvaart van uit Oud-Beijerland naar 's- Gravendeel van afgelopen woensdagavond. We waren erg blij met het uitzicht over Rotterdam en de Hoeksche Waard.
Rik heeft het erg leuk gevonden. Stien was een geweldige piloot, waarmee hij heel goed kon opschieten. Hartelijk bedankt!

Ook bedankt voor je foto's, die we inmiddels hebben gedownload. Zelf hebben we ook meer dan 100 foto's van de ballonvaart gemaakt, vanaf de opbouw tot aan de champagne.

Het was een hele belevenis voor ons.

Hartelijke groeten van

Rik, Jannie, Corrie en Antondinsdag 26 augustus 2014

Annie en Johan Visser : niet alleen wij, ook de tijd vloog

Ballonvaart van Dordrecht tot Dordt op 16 juli 2014

We hadden er zo lang naar uitgekeken en eindelijk is het dan zover.

Verzamelen aan de Europalaan in Dordrecht op een heerlijke, rustige, zomeravond.

Met elkaar de ballon klaarmaken onder leiding van Stien (piloot) die met de rest van de crew uiteraard het meeste doet. En dan…., Opstijgen. De achterblijvers, familie en vrienden van de passagiers, worden ras kleiner. De Europalaan, de N217 waarover we een uurtje eerder nog reden, alles even klein. Kleine lakentjes in verschillende tinten groen en geel, en poppehuisjes. Blauwe lijnen en vlekken die rivieren blijken te zijn. Een adembenemende zonsondergang boven de Oude Maas. Maar bovenal de serene rust.

Heel ver komen we niet. Doordat er zeer weinig wind is lijkt het Stien niet raadzaam het Hollands Diep over te steken en blijven we boven het Eiland van Dordt maar we zijn toch ca een uur in de lucht en kijken onze ogen uit. Wat een heerlijke belevenis.

Landen, opruimen en inpakken, geschiedenisles, de doop, en onze verheffing in de “adelstand”.

Tijd om weer naar huis te gaan.

We waren een hele avond onderweg maar niet alleen wij, ook de tijd vloog.

Stien en Crew, heel hartelijk dank.

Een fotoreportage kunt u zien op http://www.johjvisser.com/johan/ballon%201.htm en op de site van De Luchtreiziger Ballonvaarten.

maandag 21 juli 2014

Ank De Munck: zowel het zicht als de stilte was zeer bijzonder

Ballonvaart Capelle aan de IJssel/Oud-Alblas d.d. 15 juli 2014

Het was een mooie rustige avond toen we na tweemaal uitstel konden ballonvaren. De opstapplaats was Capelle aan de IJssel. Na heel wat voorwerk door mensen van het Luchtreizigersteam maar ook van sterke meevaarders, gingen we dan eindelijk de lucht in, zwevend over veel water, polders, stadjes, voetbalvelden enz. We zagen koeien, schapen, zwermen vogels enz., smoggy Rotterdam en heel in de verte Utrecht.

Als Gert-Jan, de ballonvaarder zijn gasbranders niet opstookte om meer hoogte te krijgen, was het doodstil. Zowel het zicht als de stilte was zeer bijzonder. Wij voeren maar de tijd vloog. Gert-Jan riep zijn team op om naar Oud-Alblas te komen en precies op de aangegeven plek, landden we in een groot weiland. Met man en macht werd er opgeruimd en de mand en de ballon (opgevouwen in een schijnbaar te klein soort boodschappentas) op de auto's gehesen.

In het bijna donker kregen we nog een lesje ballongeschiedenis en werden vervolgens tot luchtbaron of luchtbarones "geslagen". Taxi's brachten ons weer naar Capelle. Vandaar konden we weer naar huis na een onvergetelijke luchtballonvaart.

Gert-Jan, hartelijke dank voor al je inspanningen zowel ter land en in de lucht!donderdag 17 juli 2014

Anita van Wolferen: heel bijzonder om boven de vogels te varen

Beste Gert-Jan en Stien en de alle jongens aan de grond.

We hebben er een paar maanden op moeten wachten,ach ja moeder natuur kan een hoop ontregelen. Op zaterdag 21 juni was het zover en wat hebben we genoten. Met elkaar de ballon voor de vaart klaar maken was al een belevenis op zich.

We waren zover om in het mandje te klimmen en toen gingen we los. De mensen op de grond zwaaide naar ons of we de baron en barones waren en dit alles onder begeleiding van Stien.

Wat een rust boven in de lucht en heel bijzonder om boven de vogels te varen. Stien heeft voor de landing een mooi weilandje uitgezocht,alleen 1 nadeel stonk er een beetje. We vonden de landing geweldig en zo rustig.

Dank je wel, Gert-Jan en Stien voor de fijne vaart en mooie landing.

Met vriendelijke groet,
De luchtbaron Henk en Luchtbarones Anita

dinsdag 24 juni 2014

Willem en Wilma Dekker: Wij gaan zeker nog een keer mee

Wij, familie Dekker uit Alblasserdam hebben enorm genoten van de wonderlijke ballonvaart op zaterdag 21-06 vanuit Papendrecht naar Waalwijk.

Goed georganiseerd,goed uitgelegd. En wat een prachtige avond met mooie zonsondergang. Ook een spectaculaire landing, jammer dat je daar dan zelf geen foto's van kunt maken. Wij gaan zeker nog een keer mee en zullen ook iedereen enthousiast maken om die stap ook te maken.

Bedankt, iedereen die deze vlucht mogelijk heeft gemaakt.

Met vriendelijke groet
Willem en Wilma Dekker

maandag 23 juni 2014

Joyce de Jong: Nog nooit zoiets moois meegemaakt!

Op 6 juni hebben we samen met onze kinderen van 11 en 9 jaar oud een prachtige ballonvlucht gemaakt van Harmelen naar Lekkerkerk. Dit ter ere van ons 12,5 jarig huwelijk, waarbij alle gasten ons geld voor dit prachtige cadeau schonken. Genoeg zelfs om een privé vlucht te kunnen maken. Natuurlijk was het onze vurige wens om over ons eigen huis te varen; Gert Jan vond dat prima als wij een terrein zouden regelen in Harmelen en de wind goed zou staan. En laat dat nou het geval zijn! Zo stegen we van bekende korfbalveld op, nadat pilote Stien onze kinderen (en onszelf) op een heel leuke manier betrokken had bij het optuigen van de ballon. Stien joeg de ballon gelijk hoog de lucht in en wat we toen zagen vergeten we nooit meer: ons eigen dorp, midden in de felgroene velden, in de lage avondzon, met blinkende rivieren en meren er om heen. Fantastisch!

Dit was het begin van een prachtige vlucht over het Groene Hart. Konijnen, de A12, paarden, koeien, boerderijen, miniatuurautootjes, honden, alles zagen we vanuit de ballon. Stilte, de vredigheid en de ademloze verwondering. Na een spannende landing, Rotterdam kwam immers in het zicht en de afwatering van de weilanden liep net haaks op de vaarroute, hebben we in de middle-of-nowhere Halbe en kompaan weer ontmoet, de ballon opgeruimd en geproost op onze verheffing in de adelstand.

De kinderen zeiden nog nooit zoiets moois te hebben meegemaakt. En wij sluiten ons daar volledig bij aan. Dank je wel Stien, het was een geweldig mooie vlucht met jou als kundige en warme pilote.

Hartelijke groet,

Mark, Joyce, Wout en Janne

maandag 16 juni 2014

Jan en Ineke Kruisinga: Fantastisch vonden wij het!

Fantastisch vonden wij het!
En ook zo prachtige heldere avond. Het was voor ons de eerste keer, maar echt een aanrader!
Bedankt piloot je hebt ons weer veilig aan land gezet.

Hartelijke groetjes

Jan en Ineke Kruisinga

(Reactie op ballonvaart van Dordrecht naar Hoge Zwaluwe
van 11 juni 2014
).

donderdag 12 juni 2014

Wim Bogaard: fantastische avond en prima piloot

Wij hebben gisterenavond een meer dan fantastische avond gehad. De bemanning was prima en petje af voor Sebastiaan die naast een prima piloot ook veel kon vertellen, entertainen en iedereen direct bij haar of zijn voornaam kon noemen.

Nogmaals bedankt, wij hebben met z’n achten genoten.

Wim Bogaarddinsdag 03 juni 2014

Gérard en Berni Schultz: Ballonvaart 23-5-2014

Hallo Gert-Jan,

Graag willen we je bedanken voor de fantastische ballonvaart op 23 mei 2014. Onze bedoeling was om een vlucht boven Voorburg–Leidschendam te gaan maken. Deze gaat echter zo vaak niet doordat de wind niet vaak gunstig staat, dat we besloten vrijdag mee naar Nieuwegein te gaan. En daar hebben we geen spijt van gekregen. Een prachtige avond, heel helder weer. Wat ontzettend leuk om de hele voorbereiding van de vlucht mee te maken en mee te kunnen helpen. Wat is zo’n ballon groot als je hem op de grond ziet liggen! Alles is ons goed uitgelegd en hoewel ik heel erg last heb van hoogtevrees, ben ik toch rustig ingestapt. En toen begon het genieten echt. Wat een geweldige ervaring was dit. Na een goede landing, in Harmelen, met elkaar de ballon weer op de auto’s gezet. Toen volgde nog een korte uitleg over het ontstaan van ballonvaren en een officiële doop. Na de champagne terug naar huis. Een ballonvaart met de Luchtreiziger is een aanrader voor iedereen.

Gert-Jan en de hele crew heel erg bedankt!
Gérard en Berni Schultzmaandag 26 mei 2014

Reviews ballonvaarten 2013


Grazyna & Henk Blaak: Bedankt!

Beste Gert Jan,

Na 4 geannuleerde vluchten:2x regen,laag hangende bewolking en te harde wind was het dan eindelijk op 5 oktober zo ver. Een ballonvaart vanuit Dordrecht naar Terheijden.

Iets om nooit meer te vergeten. Schitterend weer en dus een prachtig uitzicht.

Stien, Gert Jan en de rest van de Crew: BEDANKT

Henk & Grazyna Blaak uit Barendrechtmaandag 14 oktober 2013

Olga van Heiningen: Bedankt voor de mooie luchtballonvaart!

Goedeavond,

Hierbij onze reactie voor in het gastenboek:

Bedankt voor deze mooie luchtballonvaart op 27 September 2013.
We vonden het erg bijzonder, en leuk om het enthousiasme te zien bij de organisatie.

Groetjes Familie van Heiningen

zondag 06 oktober 2013

familie van den Akker: Prachtige ballonvaart over het Groene Hart

Beste Gert Jan,

Door de prachtige ballonvaart over het Groene Hart heb je ons familieweekend op 7 september j.l. tot een ongelooflijk succes gemaakt. Wat waren we blij dat die middag het sein op groen kon en en we samen met jou en ons gezin de hoogte in mochten!
De foto`s en filmpjes die onze kinderen hebben gemaakt geven niet alleen een prachtige herinnering, maar tonen ook hoezeer zij ervan hebben genoten! Het blijft voor ons achten een zeer bijzondere beleving, die we voor geen goud hadden willen missen! Bedankt voor de professionele en hartelijke wijze, waarop je onze reisleider, begeleider en coach was gedurende de tocht boven een mooi stukje Nederland. Ook de foto`s op jullie site spreken boekdelen!

Bedankt!
Familie van den Akker

zaterdag 21 september 2013

George en Jaco Bruinaars: Ballonvaart Papendrecht – Oudewater 17-08-2013

Wij hebben een onvergetelijke ervaring achter de rug met een ballonvaart van Papendrecht – naar Oudewater. ’s-Middags was het even spannend of de ballonvaart wel door zou gaan. Wij danken Gert-Jan en zijn crew heel hartelijk voor de geweldige ervaring. Ook de foto’s op de website zijn erg leuk geworden.

Tot een volgende keer,

groeten,

George en Jaco Bruinaars
Vlaardingen

zondag 18 augustus 2013

Marion Bross: Bijzondere ballonvaart op 14 augustus 2013

Voor mijn 50e verjaardag had ik een Ballonbon gekregen van mijn man en kinderen voor twee personen. Woensdag 14 augustus belde Gert-Jan of we s-avonds vanuit Den Haag vanaf het Zuiderpark wilden opstijgen. Om kwart voor 7 moesten we verzamelen in het park, daar gingen twee ballonnen de lucht in. Mijn man en ik zaten bij Gert-Jan in de mand van de grote kleurrijke ballon met nog 7 andere mensen.

Na met zijn allen de ballon vaarklaar te hebben gemaakt en Meteo te hebben gebeld gingen we om kwart voor 8 de hemelsblauwe lucht in. Het was een bijzondere ervaring om zo omhoog te zweven en alles kleiner te zien worden.

Maar na even in de lucht te zijn viel de wind helemaal weg en kwamen we nauwelijks vooruit. We hebben heel lang boven Hollands Spoor, de Haagse Hoge School en in de buurt van een torenflat gehangen wat ze het "strijkijzer" noemen.

Na drie kwartier was er nog geen wind, en besloot Gert-Jan een ladingsplaats te gaan zoeken in hartje Den Haag. We hadden toen wel door dat dit niet normaal was en bijna nooit voorkomt. Iedereen in de mand bleef er vrij rustig onder en hielpen meekijken naar een geschikte plek, maar die was er eigenlijk niet. En als we wat probeerde te zakken gingen we toch net weer de verkeerde kant op.

Uiteindelijk probeerde we te landen in een soort hofje, maar haalde dat toch net niet en dreven toen richting het Huijgenspark een klein plein met een basketbalveldje met bomen er om heen. Om kwart over 9 laat Gert-Jan de luchtballon heel netjes op het plein landen te midden van vele mensen en krijgen we een luid applaus. Met deze spectaculaire landing in hartje Den Haag halen we de krant, Hart van Nederland en vele andere nieuwssites!

Gert-Jan bedankt voor de onvergetelijke ballonvaart van Zuiderpark tot Huijgenspark en de veilige landing!

Gert en Marion Bross

zondag 18 augustus 2013

Anita van Hemert: top-vlucht, echt een aanrader

Het was gisteren een top-vlucht, echt een aanrader.
Ik moest er wel even op wachten, maar dat was het wel zeker waard. Het is een droom die echt uit gekomen is.
Gert-Jan en de mannen heel erg bedankt voor deze ervaring! Die pakken ze me niet meer af. De vaart ging van Dordrecht naar Hoeven echt prachtig.

Groetjes van Anita van Hemert
(hier staan foto's van deze ballonvaart)

woensdag 07 augustus 2013

Marian Koen: onvergetelijke ballonvaart

Hallo Gert-Jan,

Bij deze willen wij je bedanken voor de onvergetelijke ballonvaart die we mochten meemaken.
We hebben genoten van alles wat je ons hebt verteld en hebt laten zien. Ook de foto's zijn geweldig. Voor ons was het de indrukwekkende afsluiting van een feestelijke periode t.g.v. ons 40-jarig huwelijk.

We wensen je verder veel succes.

Hartelijke groeten, Hans en Marian

zaterdag 20 juli 2013

Henk van den Berg: Een aanrader en heel leuk cadeau

Vandaag bij de Dordrecht de lucht in voor een flinke tocht naar Oudenbosch omdat we een aantal geschikte graslandjes om te landen net niet goed konden bereiken. Dat was natuurlijk helemaal niet erg. Eenmaal geland werd het al snel donker. Je bent dan op privé terrein van een boer en boerin die je gastvrij ontvangen en die het slot ritueel meemaken. Zomaar brutaal op iemands land gaan staan doe je anders nooit, dus dat is een aparte ervaring. Gert-Jan is een aardige piloot waar je je meteen veilig bij voelt. De uitleg vooraf , het opblazen van de ballon , het landen en wat daarna komt is net zo leuk als de tocht zelf. Een aanrader om te gaan varen met Gert-Jan. En heel leuk om cadeau te krijgen. De mannen die meehielpen en ons terugbrachten, ook hartelijk dank. Echt een belevenis die je nooit vergeet.

 
Henk van den Berg
Met vriendelijke groeten.

Meer foto's: www.luchtreiziger.nl/foto-pagina-ballonvaarten/16-7-2013_Dordrecht_Oudenbosch.

dinsdag 16 juli 2013

Anne Karsbergen: over Oud-Beijerland!

Wat hebben wij ons dorp prachtig kunnen zien vanuit de lucht! Op maandagavond 15 juli stegen onze wethouder en enkele inwoners op vanuit ons eigen Laningpark in Oud-Beijerland.

De reden van deze vlucht was een actie van de gemeente. Op 14 juni lanceerde de gemeente de website www.OBLversterkt.nl. Bezoekers van de website vliegen in een 3D-model over Oud-Beijerland en kunnen toekomstige projecten bekijken. We bedachten bij het maken van de website al: hoe gaaf zou het zijn om écht over ons dorp te kunnen vliegen. Mede door deze gedachte en de fijne informatie van De Luchtreiziger was de lancering van de site tegelijktijd het startsein voor de bijbehorende actie: “Hoe ziet u Oud-Beijerland in 2025? Denk met ons mee en win een échte vlucht over ons dorp.” De winnaars van deze actie (twee volwassen en twee leerlingen met elk één ouder) mochten samen met de wethouder mee in de luchtballon.

Het vertrek van de luchtballon in het park trok veel bekijks. Er vliegen immers niet zo vaak luchtballonnen boven de Hoeksche Waard, vertelde Gert-Jan ons. Uitgezwaaid door deze menigte maken we vrij snel hoogte met de ballon. Dit zorgde voor mooie uitzichten over ons dorp. De wind voerde onze ballon over de Hoeksche Waard. We vlogen laag over Numansdorp waar we wederom veel bekijks hadden. “Waar gaan jullie naar toe?” werd ons toegeroepen. Op dat moment was het de vraag of we wel of niet het Hollands Diep zouden oversteken. En ja hoor, Gert-Jan heeft ons laten genieten van de stilte boven het water waarna we zijn geland in een weiland in Willemstad. Daar zijn we omgedoopt tot luchtbaronnen en –baronessen van Oud-Beijerland tot aan Willemstad.

 
Bedankt voor deze mooie vlucht. We hebben er ontzettend van genoten!"

dinsdag 16 juli 2013

Peter Schaap: Prachtige panorama’s

Op 12-07 zouden we vanuit Zoetermeer vertrekken. Door wat windwijzigingen werd het Alphen aan den Rijn.

Naast de foto's op de site van De Luchtreiziger, hier nog wat extra foto's.

Na wat gezoek in Alphen een andere ballonbus gevolgd en iets te laat op locatie aangekomen. Er stonden wel 6 andere ballons op het veld, maar we hadden de Luchtreiziger toch snel in het oog. Mijn kleinzoon van 10 jaar (Roel) kwam al enthousiast, over al die activiteiten, op ons afgelopen. Ik sloot de rij van passagiers en het avontuur kon beginnen.

Na een zeer duidelijke uitleg van Gert-Jan werd de ballon uitgevouwen en de mand in gereedheid gebracht. Toen de brander aangestoken werd zijn wij bij het koord aan de voorkant gaan staan om mee te trekken aan het houden van de ballonstand. Op zich was dat al heel leuk. Wat een kracht staat er op dat koord. Ook Roel trok zeer enthousiast mee en wist zich nog een moment van de grond te krijgen bij het bereiken van de verticaalstand van de ballon.

Nu snel de mand in en zorgen voor grondgewicht. Oma en Roel’s moeder en nog wat personen gingen aan de rand hangen zodat we niet direct de lucht in zouden gaan....... en toen kwam het moment. We gingen los. Heel snel stijg je dan tot ca. 350 meter en laat je op de wind meevoeren.Prachtige panorama’s met in de verte duidelijk herkenbaar Rotterdam en Delft. Ook een prachtig gezicht zo voor/ achter of boven een andere ballon te varen. Over de N11 en de A12, via Gouda en Boskoop kwamen we uiteindelijk nabij Stolwijk. Hier zouden we gaan landen in een weilandje. De daling werd ingezet. De aan de grondse wind zorgde er wel voor dat we een vaartje hadden bij het bereiken van de grond. Gert –Jan herhaalde nog even de instructie en iedereen ging zitten om zich aan de lussen vast te houden.

Grote hilariteit toen we de grond raakten en de mand langzaaam omkiepte tot ie stil plat bleef liggen. Dit was toch wel een ultieme belevenis. Roel vond het allemaal schitterend. Nadat iedereen er uitgeklauterd was, werd de lucht snel uit de ballon gedrukt en daarna weer in zijn zak teruggestopt.

Na een kleurrijk verhaal van Gert-Jan over het ontstaan van de ballonvaart in 1783 werd iedereen tot luchtbaron/ jonkheer van Alphen aan den Rijn tot Stolwijk gedoopt en dronken we nog gezellig een glaasje.

Gezellig op of in de wagen het weiland weer af tot aan de parkeerplaats en ieder weer terug naar huis na deze behouden luchtdoop.

Gert-Jan het was een prachtavontuur. Heel erg bedank en wellicht tot ziens.

Peter Schaap

zaterdag 13 juli 2013

Ad , Bertjan en Dirk: een onvergetelijk avontuur!

Op dinsdag 25 juni rond half acht kwam de auto van De Luchtreiziger het Vondelpark in Papendrecht op rijden en werd er eerst op een prettige manier kennis gemaakt met de crew en de andere medepassagiers.

Na een duidelijke uitleg over de gang van zaken en wat er van ons verwacht werd deze avond door kaptein Jackie, werd alles letterlijk uitgerold met medewerking van ons allen en na een grondige inspectie kwam het moment om de ventilator op volle toeren zijn werk te laten doen en ontpopte zich het immense stuk doek tot een ballon, er in kijkend leek het op een grote hal. Nu werden de branders gericht en kwam er beweging in de ballon en richtte zich op, nadat alle passagiers waren ingestapt werd rond half negen het luchtruim gekozen.

Nadat we na enkele seconden tot op grote hoogte zijn gestegen, ontpopte zich een sprookje het landschap onder ons, met rivieren, landerijen, de Dordtse en Brabantse “Biesbosch” de vergezichten tot aan Antwerpen toe, staan op je netvlies! Dit is zo indrukwekkend en mooi dat vergeet je nooit nooit meer! Het was een prachtige avond met helder zicht en een mooie ondergaande zon, waarbij er heel veel prachtige foto’s gemaakt konden worden.

Een compliment aan Jackie, die ons van alle informatie voorzag en exact vertelde waar we zweefden, op welke hoogte, met wat voor snelheid, en kijk daar het silhouet van de ballon op de bomen en tussendoor alles scherp in de gaten hield echt het gevoel te hebben in vertrouwde handen te zijn.

Na ruim een uur kwam het moment om weer met beide benen op de grond te gaan staan, na de stuurmanskunst van Jackie om een heel stuk zo rond de 20 meter boven het maaiveld te zweven, want dat is even bijzonder als op 1500 voet, werd de ballon met nauwkeurige precisie aan de grond gezet met een fluwelen landing. Waarna we met elkaar een toast uitbrachten op de goede vaart en alles onder de aanwijzingen van de crew netjes ingepakt werd voor de volgende vaart.

Met als laatste en leuke bijkomstigheid de bevordering tot ”Luchtbaron van Papendrecht tot Wagenberg”.

Een onvergetelijke herinnering, aan een prachtig verjaardagscadeau.

Met dank aan de crew , Jackie en de medepassagiers.

donderdag 27 juni 2013

Harald en Annelies Lijesen: fantastische avond!

Dinsdag 18 juni hebben wij een fantastische avond beleefd tijdens een ballonvaart over het Groene Hart. Met een geweldige crew en leuke passagiers aan boord was dit voor ons een pracht cadeau wat door de familie gegeven is. We hadden dan ook prachtig weer. Na afloop kregen we een glas champagne en een certificaat ter herinnering en leuke foto's zijn op de site geplaatst. Kortom een aanrader!

vrijdag 21 juni 2013

Sjanie Blaak: onvergetelijk kado

Een ballonvaart met De Luchtreiziger, dat is wat m'n zus wilde voor haar verjaardag. Nou het is een onvergetelijk kado geworden. Wat een superieure ervaring was dit zeg.

Complimenten voor jullie goede organisatie en voor onze leuke piloot Stien want dit komt ook mede door haar. De vlucht ging van Papendrecht tot Reeuwijk over voor ons zeer bekend gebied. Wij kijken terug op een onvergetelijke avond.

Groetjes
Jan, Piet, Sjanie en Marja Blaak

maandag 17 juni 2013

Martijn van Es: 23 mei 2013; een dag om nooit te vergeten!

Dag Gert-Jan,

Nogmaals hartelijk dank voor de avond en de door jullie gemaakte foto´s!

23 mei 2013; een dag om nooit te vergeten! Met de collega´s van Van Loon Assurantiën een vlucht gemaakt van Dordrecht tot Hank.

Om 20.45 u, na een lange grauwe, grijze dag vol spanning vertrokken we uiteindelijk (geheel volgens de verwachtingen van Gert-Jan) met een blauwe lucht en heerlijk zonnetje vanuit het Wantijpark.

Ruim een uur en een kwartier later met veel geweldige foto´s en een hele ervaring rijker zetten wij voet aan grond in Hank, waar wij geheel volgens traditie in de adelstand werden verheven.

Gert-Jan en het team; bedankt voor deze geweldige ervaring.

De luchtbaronnen van Dordrecht tot Hank groeten u.
Met vriendelijke groeten,

Van Loon Assurantiën B.V.
Martijn van Es

zaterdag 15 juni 2013

Familie Van Haastregt: Hemelvaartsdag 9 mei 2013

Onze 12,5 jarige trouwdag wilde ik graag in hogere sferen vieren en wat is dan nog mooier dan op Hemelvaartsdag met het gezin naar 'de hemel varen'... Het was een waanzinnige belevenis, die bij ons alle vier een onuitwisbare indruk heeft achter gelaten. Mede door de kennis en kunde van Gert-Jan en zijn collega's verliep alles vlekkeloos. Tel daarbij ook nog even de sterke spierbundels van Hendrik, Rob en Matthijs erbij en het plaatje is compleet! Kortom: zeker voor herhaling vatbaar!

Groeten van Familie Van Haastregt (uit Leiden)

vrijdag 10 mei 2013

Ed en Monique van Koppen: luchtvaart Papendrecht 28-04-2013

Hierbij willen wij zeggen dat we gisterenavond heerlijk genoten hebben met iedereen aan boord en van de vaart... Het was een mooie ervaring , goed uitzicht en weer.. Mooie omgeving.. Dit zullen we niet zo gauw vergeten!!

bedankt voor jullie inzet, enthousiasme
.. Bedankt Gert-jan en zijn team..

maandag 29 april 2013

Reviews ballonvaarten 2012


Robin en Dorus: 07 / 10 / 12

Na een paar keer uitstellen wegens slecht weer, konden we afgelopen zondag mee opstijgen vanuit Papendrecht! Het was ontzettend mooi en het weer was perfect ! Zo veel moois gezien & een ontzettend leuke ervaring rijker. De crew was ook lekker gezellig & hebben ons na afloop zelfs nog helemaal tot Schiedam mee laten rijden zodat we niet op de bus hoefden te wachten 8) ( Openbaar vervoer in Papendrecht op een zondag is niet optimaal... ; ) ) Dus voor de crew, nogmaals heel erg bedankt en misschien nog eens tot ziens!

dinsdag 09 oktober 2012

Fam. Wink: Mooie ervaring !

Vrijdag 21 september hebben we een prachtige ballonvaart gemaakt vanaf Capelle Schollebos,en zijn uiteindelijk geland net voor de nieuwe randweg van Gouda.....het was een prachtige tocht via Nieuwerkerk en over de IJssel en hebben ervan genoten !! Zeker voor herhaling vatbaar met Gert-Jan en zijn crew, nogmaals bedankt !!

maandag 24 september 2012

Gast Corrie Hofland: Voor de 2e keer!!

Ma, wat zou je nog één keer in je leven willen doen vroegen mijn kinderen toen ik mijn 79ste verjaardag vierde. Een tweede ballonvlucht maken was mijn antwoord, maar dan samen met jullie! Op 15-9-2012 ging ik dus als 80 jarige met 3 van mijn 4 kinderen in Rotterdam de lucht in terwijl nummertje 4 ons op de grond stond na te zwaaien. En wéér was het een geweldige belevenis die je niet kunt delen met mensen die nog nooit een ballonvlucht hebben gemaakt. Maar... nummertje 4 die ons volgde op de grond en de enthousiaste verhalen van de passagiers hoorde kreeg toch een beetje spijt van haar niet meegaan. Misschien ga ik volgend jaar toch maar mee....zei ze wat aarzelend. Dus Gert-Jan en crew, tot volgend jaar en nogmaals het was geweldig!

zondag 23 september 2012

Karin Dobbe: Van Charlois tot Strijen

Zaterdag 22 september een schitterende ballonvaart gemaakt. We stegen op van een veld in Rotterdam Charlois. Met werkelijk schitterend helder zicht vertrokken we richting de Hoekse Waard. Tussen Numansdorp en Strijen landden we na ruim een uur. Omdat er geen auto's op het land van de boer mochten, stegen we weer een klein stukje op en werden we min of meer naar de hoek van het land "geduwd" en kon de ballon met toebehoren worden ingepakt. Gert-Jan en crew..... hartelijk dank voor deze prachtige ervaring.

zondag 23 september 2012

Maarten: Prachtige vlucht

Op zaterdag 15 september hebben we een prachtige vlucht gemaakt. Het weer zat mee, dus veel zicht. Gert Jan en zijn collega's hebben er veel plezier in en alles is goed verzorgd. Enorm bedankt voor deze belevenis!

zondag 16 september 2012

fam. van der Veer: Van Papendrecht naar Lopik

zondag 09 september 2012.we hebben mogen genieten van een prachtige tocht over onze geboortestreek en dat was precies wat onze wens was.Voor ons een onvergetelijke ervaring.Hartelijk dank voor deze bijzondere ervaring

maandag 10 september 2012

Nelly Twigt: Varen maar!

Op vrijdag 7 spetember zijn mijn man en ik in de ballon gevaren naar Lekkerkerk, vanaf Rotterdam-zuid. Het was geweldig leuk, een echte aanrader. Allemaal een keer gaan doen!

maandag 10 september 2012

Cor: Etten-Leur-Numansdorp

Na een aflasting vanwege mist toch de vaart mogen ervaren op 9 September 2012, van etten-Leur over het Hollands Diep naar Numansdorp. Wat een geweldige ervaring was dit, een goede kapitein en een goed assistente, bijna 1,5 uur gevaren over een heel mooi gebied. Geweldig en een aanrader voor iedereen. Bedankt Luchtreiziger Gert Jan en vooral Patrick en Ilona voor de goede zorg en de goede vaart. Cor Zaal

zondag 09 september 2012

Jaap Oostindier: Naar de Boerenverdrietweg

Gert-Jan, Wij vonden het geweldig, echt heel bijzonder. Dat de passagiers kunnen en mogen meehelpen met op- en aftuigen maakt de tocht nog leuker. Dat toevallige voorbijgangers ook helpen, bijvoorbeeld om voor het opstijgen even voor wat extra gewicht te zorgen, is prachtig. Nederland lijkt met ballonvaren een heel ander land! Wij zullen de tocht van Papendrecht naar de Boerenverdrietweg bij Hank niet snel vergeten. Jaap

zaterdag 08 september 2012

Tanja en Sonja: Ballonvaart za 18-08-2012

Het was echt een fantastische mooie ervaring had nijn moeder de ballonvaart cadeau gedaan voor haar 60e verjaardag maar heb zelf ook genoten. Iedereen bedankt voor de leuke avond en we komen nog een keer terug. Mvg Tanja en Sonja

vrijdag 24 augustus 2012

Bert: Prachtige Rotterdam tocht

Dat was een unieke ballonvaart van de week! Een prachtige tocht Rotterdam-Lekkerkerk met de meest fraaie vergezichten en een perfecte landing in het groen. Klasse! Hier staat nog een filmpje: (adres in adresbalk kopiëren) http://youtu.be/7kBivH1lZ_I Het ga jullie heel goed!

donderdag 23 augustus 2012

Jolande en Rowena vd Vlies: Super wat een prachtige belevenis

Op 21-08-2012 een ballonvaart als verrassing kado krijgen voor je 50ste verjaardag is helemaal te gek. Wilde dit al zo lang maar door hoogtevrees van mijn man is het er nooit van gekomen. Heb nu deze prachtige ervaring samen met onze dochter kunnen delen. We zouden eerst vanuit onze woonplaats Gorinchem vertrekken maar helaas was de wind ons niet gunstig gezind en moesten we daardoor vanuit Rotterdam de lucht in. Mijn dochter en ik hebben een geweldige vaart gehad,mooie foto's kunnen maken en de afsluiting vd dag met champagne was ook super georganiseerd door Gertjan en zijn team, mijn complimenten.

woensdag 22 augustus 2012

Peter Jette Jacqueline: Wat een belevenis

Gert-Jan en de grondbemanning: Wat een belevenis was dat zeg! Wij waren onder de indruk van wat we zagen en hoe jullie de boel organiseerde op deze fantastische avond. Er komt nl nog heel wat bij kijken om even in de lucht te kunnen hangen. Leuk dat jullie daar de tijd voor nemen om iedereen zo goed mogelijk te informeren hoe alles in zijn werk gaat. Prima weer en een heel mooi uitzicht. Gert-Jan al snel hadden wij het gevoel bij iemand in de ballon te staan die heel veel van het ballonvaren houd, dit is wat jij heel goed kan!Bedankt voor alles!!!

zondag 12 augustus 2012

Rinus en Marja: Woerden Bergambacht

vrijdag 10 augustus een ballonvaart gemaakt voor de verjaardag van mijn man hij word 65 jaar vlgende week het was een prachtige en onvergetelijke ervaring mede door Gert-Jan en zijn crew.hartelijk dank voor de geweldige avond. we gaan zeker nog een keer mee.bedankt team van De Luchtreiziger

zaterdag 11 augustus 2012

Luc en Caty: luchtdoop als huwelijkscadeau.

Wat een onvergetelijke ervaring. Voor ons 40-jarig huwelijksjubileum hadden wij een ballonbon gekregen. We hebben nog nooit in een vliegtuig gevlogen, maar dit was geweldig. We voeren rustig van Alphen aan de Rijn naar de Meije. We hebben 2 landingen meegemaakt. Je hebt ruimte nodig. Wat een sensatie voor de omwonenden. Bedankt crew voor de fijne avond.

vrijdag 10 augustus 2012

Peter: Luchtbaron Papendrecht - Groot Ammers

Wat een beleving was dat Voor het eerst opgestegen om een vaart te maken met een luchtballon. Dit was uiterst goed verzorgd door 'piloot' Gert-Jan Masselink en zijn crew! Op de mooie donderdagavond 2 augustus stegen wij op vanaf Papendrecht en zijn (gelukkig) voor de lek weer geland nabij Groot-Ammers. Het was fantastisch om een keer mee te maken en de uitzichten waren prachtig! Eenmaal na de landing wachtte ons nog een leuke verrassing met champagne (Cava). Al met al een hele leuke en geslaagde avond wt een cadeau was voor onze 60-jarige vader. Wie weet tot een volgende keer! Ps: nog bedankt voor de zonnebril ;-)

woensdag 08 augustus 2012

Kees en Greet: Op 2 augustus van Papendrecht naar Groot-Ammers

Om half één werden we gebeld door Gert-Jan Masselink, ballonpiloot en eigenaar van ballonbedrijf De Luchtreiziger. Hij meldde dat de geplande vaart van die avond zou doorgaan. Op dat moment regende en waaide het behoorlijk, maar Gert-Jan wist vrijwel zeker dat het ’s avonds mooi ballonnenweer zou zijn. Alleen was de opstijglocatie veranderd vanwege de windrichting. Niet Rotterdam-Zuid, maar Papendrecht. Even voor de afgesproken tijd kwamen we aan bij een parkje in Papendrecht. Niets te zien, behalve spelende kinderen en bejaarden op een bankje. Na een minuut of 5 kwam er een auto met aanhanger het park ingereden. Direct kwamen vanuit allerlei richtingen onze medepassagiers aangelopen. Bij elkaar waren we met 9. Eén had de tocht ook van zijn kinderen gekregen ter ere van zijn 60ste verjaardag. Het zat zeker in de lucht! Relaxed instappen voor je geld is er niet bij. We werden stevig aan het werk gezet om met de crew de ballon uit te rollen en de mand te installeren met gasflessen en zo. Daarna moesten we nog wachten tot de wind zijn “vlagerigheid” zou verliezen. We kregen een mini-cursus meteorologie. De ballon werd opgeblazen. Eerst met koude, toen met warme lucht. Greet was benoemd tot 1ste ballastgewicht om de ballon aan de grond te houden. Een aantal mannen moest hem met een touw in de wind houden. Toen de ballon rechtop ging staan, moest iedereen z.s.m. in de mand klimmen om gereed te zijn voor opstijgen. Wij hadden een tweepersoons compartimentje in de “box”, zoals Greet hem noemde. Het opstijgen en varen voelde heel natuurlijk. Net alsof je het eerder gedaan hebt. Het uitzicht was wel bijzonder! Je hebt een nieuw perspectief. “Hier kan je nog eens ideeën voor tuinen opdoen”, zei een medereiziger. In het begin zaten we dicht bij Dordt, maar we koersten snel het Groene Hart in. Over plaatsjes als Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Brandwijk. De branders om de ballon omhoog te houden zijn goed warm. Iedereen die langer was dan 1,70

dinsdag 07 augustus 2012

Sharon Willemsen: Wauw!

Gisteren hebben wij een ballonvaart gemaakt met De Luchtballon Reiziger, en wat een geweldige ervaring was dat! Het was een cadeau voor de 50e verjaardag van mijn vader, waar mijn moeder, opa, oma en ik niet achter konden blijven. Met z'n 5-en hebben we deze geweldige ervaring mogen beleven, en willen Gert-Jan en zijn crew ontzettend bedanken voor alles! Het Certificaat van Luchtwaardigheid die we na afloop kregen heeft een mooi plekje gekregen! Bedankt, en absoluut tot ziens!

zondag 05 augustus 2012

Gast: Luchtbarones van Papendrecht tot Groot-Ammers

Wat was de ballonvaart een prachtige en onvergetelijke ervaring!!! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. De ervaringen zijn steeds onderwerp van gesprek en het is echt nagenieten met de foto's. Het was dankzij Gert-Jan en zijn crew voor iedereen een prachtige avond. Zowel voor de ballonvaarders als voor onze volgers in de leeftijd van 16 maanden tot 87 jaar!! Lieve papa omdat jij 60 bent geworden zijn we met z'n 3-en de lucht in gegaan. Als je 65 wordt gaan we dan weer??? ;-) Marianne

zaterdag 04 augustus 2012

Mevr Meesters: Papendrecht tot Groot Ammers

Het heeft even geduurd maar het is er toch van gekomen.Die ballonvaart die gewonnen was bij de Kinderpostzegels. Gelukkig dat we er op hebben gewacht want het was geweldig om mee te maken. Ook wil ik nog zeggen dat de organisatie geweldig was, goed geregeld en geen gestress met het opstijgen en landen. Geweldig gedaan. Wij hebben er van genoten en denken met plezier aan deze ballonvaart terug. Met vriendelijke groet Clasien en Wendy Meesters.

vrijdag 03 augustus 2012

Marjo en Angie: 6 juli

En opeens is daar het telefoontje dat we vanavond de lucht in kunnen! Volgens het weerbericht is er kans op regen, maar er zijn er een aantal die er anders over dachten... En inderdaad, het werd mooi weer om te varen en we zouden zelfs over onze woonplaatsen gaan. We zijn over Arkel en Meerkerk gegaan, echt geweldig om een foto van je eigen huis te kunnen maken. Uiteindelijk geland in de buurtvan Lopik. We hebbeb een fantastische avond beleefd! En voor degene met hoogtevrees: daar heb je geen last van in een luchtballon...

maandag 16 juli 2012

Sanne Nolden: Prachtig!

Gisteravond was het zover: de ballonvaart ter ere van het 40jarige huwelijk van onze ouders! Met de hele familie de lucht in, spannend! In een woord: fantastisch!! Echt een aanrader om zoiets minstens een keer gedaan te hebben. Prachtig mooi uitzicht over het groene hart, heel rustig varen we over koeien, paarden en het wijdse uitzicht is adembenemend. Dankzij de prima begeleiding van de crew is dit een top belevenis geweest: BEDANKT!

vrijdag 13 juli 2012

Natalie: Super ervaring, geweldige crew

Wat een super ervaring was deze vaart met Gert-Jan en crew. Zag het weer op maandag 9 juli er overdag nog niet naar uit dat varen er in zou zitten bleek dat uiteindelijk wel zo te zijn. De uitgebreide en kundige uitleg, de ervaring van het varen en de super nette landing maken dit tot een overgetelijke ervaring. Gert-jan en crew, nogmaals bedankt! Natalie

donderdag 12 juli 2012

Gast: Wat een ervaring

Omdat mijn zus een Prijsvraag had gewonnen bij RTV Rijmond, konden wij deze geweldige ervaring beleven. Op 9 juli was het dan zover, s morgens nog even de spanning gaat het door vandaag (wat een rotweer), maar om 12.30 uur het verlossende telefoontje: We gaan de lucht in. Om 19.15 aangekomen in waddinxveen, helpen met de ballon uitvouwen en goed luisteren naar de instructies en dan het laatste telefoontje met de meteo.........OF WE GO !!!!!!!!. Een super snelle start en dan genieten. Het is net madurodam onder ons, en als dan ook de zon nog doorkomt kan de avond helemaal niet meer stuk. Dit is put genieten. In Woerden een super landing door gert-jan en dave. Jongens nogmaals bedankt voor een geweldige ervaring en een super avond. Brenda

donderdag 12 juli 2012

Tiny en Carolien: Mooie ondergaande zon!

Op 9 juli 2012 gingen we de lucht in, na een goeie en zeer duidelijke uitleg van Gert-jan de ballonvaarder specialist.Het weer werkte goed mee en de sfeer onderling was zeer goed. Het uitzicht was voortreffelijk, we zagen Rotterdam, Den haag en Amsterdam liggen. De luchtballon voerde ons o.a. over Woerden bij een zeer mooie ondergaande zon. Het was leuk om de geschiedenis van het ontstaan van de ballonvaart te horen en als barones gedoopt te worden. Kortom een geweldige ervaring die zeer aan te bevelen is. Groetjes, Tiny en Carolien.

woensdag 11 juli 2012

Fam. Zwetsloot: van Papendrecht tot Cabauw

Vrijdag 29 Juni 2012. Opstijgen vanuit een park in Papendrecht, samen met twee andere balonnen. Fantastisch hoe dat landschap veranderd en kleiner wordt, net miniatuur. Dan de boederijen en weilanden waar we overheen vlogen, in een rustig tempo. Wat een rust daar boven. De landing ongeveer 20 kilometer verderop, in het weiland van een boer, rustig en zonder al teveel gestoot. Gert-Jan en Adrie, bedankt voor dit mooie avontuur.

zaterdag 30 juni 2012

Herman en Mar Sturm: Van storm naar Sturm

17-6 ’s morgens nog stormachtige wind, waardoor grote twijfel over het door kunnen gaan van de geplande ballonvaart. Om 12 uur een berichtje: de wind gaat wegvallen en de vaart kan doorgaan vanuit Oudewater. Wij dus op tijd naar Oudewater en zitten daar lekker te eten: startplaats gewijzigd in Waddinxveen. Snel ons diner afgerond en op pad. Hinderpaal de afgesloten ‘hef’ in Waddinxveen, dus met een omweg. Ter plaatse blijken er 3 ballonnen op te zullen stijgen. Kennismaken met ‘onze’ groep en het team. Uitleg door Gert Jan. Helpen met opbouwen. De andere ballonnen zien opstijgen en uiteindelijk ook zelf omhoog: heel rustig, alleen met onderbrekingen het lawaai van de brander voor de hete lucht. En dan ontplooit zich het uitzicht. Kijken tot op de Noordzee (schepen voor de kust), Amsterdam, Almere Utrecht, Amercentrale als herkenbare punten aan de horizon. Dichterbij: Reeuwijkse Plassen, Gouwe, Braassemermeer, Westeinderplassen. Kleine weggetjes, grotere wegen, snelweg A-12. Een enkel vliegtuig. En dan na ongeveer een uur wordt een landingsplaats gezocht om geen risico te lopen nabij de A-12: net ten westen van de aansluiting van de N-11 op de A-12 bij Bodegraven kan de mand aan de grond worden gezet op een strook gras langs een lokale weg. En alles blijft overeind, terwijl de ballon verder op het gras wordt neergelaten: een ideale landing. Helpen met opruimen. Dan nog de doop: er zijn weer 9 ‘adellijken’ bij. Terug naar de startlocatie. Alles bij elkaar een fantastische ervaring.

maandag 18 juni 2012

Pieter van Vliet: pieter de lucht in!

Zaterdag 19 mei zouden we vanuit Capelle a/d IJssel vertrekken. Maar dat werd Woerden,dat bleek een prachtige lokatie te zijn.leuk om mee te helpen met de voorbereidingen voor de vaart.toen de lucht in ,en dat is dan een hele ervaring!!we vaarden naar het zuiden met een heldere hemel,we hebben de zee gezien!na ongev.1 uur zijn we geland bij Goudriaan dat ging wel een beetje heftig!maar het was een super vlucht met een prima capitein :Gert jan!al met al een heerlijke avond! Team luchtreiziger, hartstikke bedankt

maandag 21 mei 2012

Jeanet van Holten: ballonvaart hemelvaartsdag 2012

Super!!! Een ballonvaart voor je verjaardag, is een aanrader voor iedereen. Onvergetelijk, mooi, en een belevenis. Wat een superteam zijn jullie. Ook de familie die mee was om te kijken, vonden het een super avond. Bedankt!!

vrijdag 18 mei 2012

Fam. Verbeek: Ballonvaart 17 mei 2012

Ter gelegenheid van mijn 45e verjaardag hebben wij met ons hele gezin een ballonvaart gemaakt. Op Hemelvaartsdag (hoe toepasselijk!) was het weer goed en wij hadden er zin in. Opstijgen in Nieuwegein waarvandaan ook nog andere ballonnen vertrokken. Een heel mooi schouwspel. Beetje nerveus maar het opstijgen verliep heel rustig door de ervaring en rust van Gert-Jan en zijn team. Prachtige vaart richting Bodegraven waar we op een boerenveld zachtjes konden landen. Daarna nog de plechtigheid waarbij iedereen werd gedoopt tot Luchtbaron of Luchtbarones. Wij hebben genoten; heel speciaal om dit mee te maken. Bedankt team van De Luchtreiziger.

vrijdag 18 mei 2012

Grace Rodriguez: schitterend!

Schitterende dag/avond gehad met ballonvaren.Vanaf het begin t/m einde genoten.Zo relaxed geweest dankzij jou, Gert-Jan en je collega.Alles werd duidelijk op een ontspannen manier door jou uitgelegd.Professioneel en kundig maar vooral ontspannen.Het is zo stil daarboven, zo relaxed.We hebben een geweldige avond gehad en de foto's die jullie zo snel op de site hebben gezet zijn super.Bedankt voor deze onvergetelijke avond.Adios

maandag 14 mei 2012

Gast: Fam van Hof

Gerd-Jan en je team. Enorm bedankt voor de mooie,spannend,prachtige,goed georganiseerde,gezellige,veilige, ballonvaard. Zelfs als omstander en volger,van de ballon was het een zeer aangename gelegenheid. Je had alles prima in de hand zelfs het weer en de wind werkte bijzonder goed mee. Ook de gemaakte foto’s zijn verassend. En zeer goed en makkelijk van de site te downloaden. Kortom de omstander die mee gekomen waren. Willen de volgende keer mee. Al met al selfmade reclame voor jou en je team. Tot ziens

maandag 14 mei 2012

Henk en Wil: Balloncadeau

Wat een verrassing: Met de kinderen de lucht in. Een prachtige avond op 29 april, met magnifiek uitzicht over de Alblasser- , Krimpener- en Lopikerwaard. Onze eigen woonomgeving vanuit de lucht! Wat een enthousiasme en persoonlijke benadering van Gert-Jan en zijn begeleiders. Hulde!! Ook de afsluiting was een succes: champagne, gedoopt en toen nog baron en barones. Waarom zou je een ander kiezen ?? Het was een onvergetelijke avond, met ons gezin. Gert-Jan, bedankt!!

woensdag 02 mei 2012

Daniëlle: Speciaal cadeau

Gisteren hebben we met de kleurrijke ballon van Papendrecht naar Benschop gevlogen. Wat een onvergetelijke ervaring! Het was een cadeau voor het 30 jarig huwelijk van onze ouders. Omdat we zelf zo enthousiast werden, hebben we last minute ook voor onszelf gereserveerd. We zijn dus uiteindelijk met onze ouders meegegaan. Dit was een hele goede beslissing. Om zoiets prachtigs samen mee te kunnen maken. Geweldig! Het enthousiasme van Gert-Jan en de vrijwilligers en het feit dat het uitje van begin tot eind goed verzorgd was, heeft hieraan zeker bijgedragen. Bedankt daarvoor!

maandag 30 april 2012

Annet: we gingen de lucht in!

... en hoe! Het was bijna een verrassing dat het door kon gaan. Alhoewel Nederland niet buienloos was, konden wij opstijgen in Papendrecht. Binnen no time veranderden de mensen beneden in poppetjes en de wereld in een soort speelgoedland. Net alsof je met autootjes kon gaan spelen op zo'n speelkleed. De vaart was mooi en werd goed verzorgd door de 'piloot' en zijn crew. Gert-Jan; complimenten voor de uitleg en vertelling... en de perfecte landing!!!

zondag 22 april 2012

Reviews ballonvaarten 2011


Gast: Ruud en cora : Ruud 50 jaar!!!

Hallo Net terug van een fantastische ballonvaart. Weer een mooie ervaring rijker en totaal niet eng!!! Opgestegen: Montfoort- Landing: Schoonhoven. Onze eerste afspraak ging niet door i.v.m te harde wind maar vandaag was het fantastisch weer na heel veel dagen slecht weer wat een geluk!!! Het was erg gezellig met zijn drietjes in de mand onder de ballon, met Patrick aan de gashendel. Het hele gebeuren er om heen het opbouwen e.d. is ook erg indrukwekkend en ook erg gezellig met Ilona en Henk. Geland in een weiland met wat bleek een erg aardige boer die met zijn buurman en trekker ons ook nog een handje kwamen helpen SUPER!!! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor deze geweldige ervaring.

donderdag 13 oktober 2011

Gast: foto's

Ik heb vandaag/avond (10-10-2011, Oudewater) een paar foto's vanuit de voordeur genomen van een ballon van jullie. Bij het "vergroten" bleek dat ik zelf ook op de foto ben genomen door een man in een gele polo. De vrouw moest hierbij heel hartelijk lachen, wat helaas niet bij de "machinist" het geval was. Is het mogelijk om foto's uit te wisselen? Ik fotografeer elke ballon die bij ons in het luchtruim overkomt. Groetjes, Gerda

donderdag 13 oktober 2011

Willy en Yoni Alers: dag met een gouden randje

Lastminute, en wat voor één! Prachtig weer, dus wat wil je nog meer. Zelf had ik al eerder een ballonvaart gemaakt, maar kleindochter niet. Haar grote wens is op deze geweldige dag in vervulling gegaan. Uit de klas geplukt en gelijk mee op avontuur, als dat geen feest is dan weet ik het niet meer! Ze heeft genoten en er vandaag op school uitgebreid over verteld en de foto's op jullie site vertoond. Bedankt Gert-Jan, en volgende keer wil ik de ochtendzon zien opkomen, dus in het donker opstijgen :)m.vr.gr. Willy en Yoni

maandag 03 oktober 2011

Shirley Korevaart: Papendrecht tot bodegraven

Bedankt voor een geweldige ervaring. Twee maal kon het niet doorgaan vanwege weersomstandigheden, maar gisteren wast het toch echt het mooiste weer wat je kon hebben. We hebben met zijn allen genoten van het prachtige uitzicht, en mijn zoontje vond het vooral allemaal erg bijzonder! We hebben twee keer mogen opstijgen en landen, omdat we van 1 boer niet op zijn land mochten landen, waardoor we een extra lange ballonvaart kregen. Bedankt voor alle goede zorgen. Jullie zijn echt aan te raden. En vooral ook bedankt voor het zo snel plaatsen van onze foto's. Weer een ervaring rijker die we niet zullen vergeten!

maandag 26 september 2011

Fam Hoogstraten: Een barones van vijftig

Al diverse malen over gesproken en nu overgegaan tot daden. Ter ere van haar vijftigste verjaardag mijn vrouw een ballonvaart kado gedaan. Uiteraard gingen wij als gezin graag mee. De eerste afspraak werd helaas door slechte weersomstandigheden verplaatst, maar afgelopen vrijdag was het zover. Vertrokken uit Vlist, en na een geweldige ballonvaart in prachtige weersomstandigheden, zachtjes en veilig geland in de weilanden bij Lopik. Na de ballonvaart werden wij vervolgens tot baron en barones in de adelstand verheven door de crew van Gert-Jan. Alles bij elkaar een geweldige ervaring waar wij met veel plezier aan terug denken. Vriendelijke groet, Jan Hoogstraten

zaterdag 24 september 2011

Jeroen: Ballonvaart + nachtelijke wandeling

Een onvergetelijke dag was het zeker. Vertraging bij het opstijgen door het onweer, en de bijbehorende onzekerheid of het wel doorging, laatkomers die nog nét op tijd aan boord konden springen. Een prachtige tocht over het groene hart en een spectaculaire landing.... maar daarna begon het pas. Wie denkt dat nederland "vol" is moet eens gaan kijken in de landerijen rondom Bodegraven. Om 20 uur stonden we weer aan de grond, maar om 21 uur was GertJan nog niet terug van het wandelen naar de dichtsbijzijnde boer. Bleek 4 kilometer verderop te zijn. En wij maar wachten! GertJan en crew bedankt voor een fantasische dag!!!

zondag 18 september 2011

jacqueline vonk: lekkere frikandellen

HALLO Gert-Jan .je zult denken wie is j.vonk .maar als ik zeg frikandellen met patat s avonds dat gaat er een belletje bij je rinkelen denk ik.wij hebben wel niet met de ballon gevaren maar wel meegeholpen om jullie uit de blubber te helpen en daarna hebben we jullie en het stel dat ging trouwen lekker getracteerd op frikandellen met patat.ik vond het een leuke ervaring als je nog eens in giessenburg land kom dan gerust een frikandel eten.groetjes j.vonk

zaterdag 03 september 2011

GastJopie en Leen Poldervaart: Wat een belevenis

Eindelijk op 20 Augustus de ballonvaart die ons is aangeboden door onze kinderen voor me,n 80 ste verjaardag. Wat een belevenis was dat,na het gereed maken van de ballon en de vakkundige uitleg van Gert Jan gingen we geruisloos omhoog,om daarna van een geweldig uitzicht te genieten,alleen was er een draaiende wind zodat we weer op de zelfde startplaats konden landen. Piloot Gert-Jan bedankt voor dit onvergetelijke avontuur [je mag blijven] Zondag 21 Augustus 2011

zondag 21 augustus 2011

Bianca: 16 augustus 2011, Papendrecht

Gisterenavond waren we om half zeven present in het Vondelpark in Papendrecht. Naast de kleurige ballon van de Luchtreiziger waren er nog drie ballonnen die opstegen. Een prachtig schouwspel om te zien hoe de ballonnen opgebouwd werden. Bij het opstijgen was het even spannend, de mand schraapte een heel stuk grasveld kapot! Eenmaal in de lucht was het heerlijk, een fantastisch uitzicht over Papendrecht en omgeving. Daarna over de weilanden gevaren, wat een bijzonder gevoel om vanuit de mand ons land te bekijken. Na ongeveer een uurtje een geschikte plaats zoeken om te landen. Gelukkig had de volgauto ons ondertussen ook weer gevonden! Na een kudde koeien schrik aangejaagd te hebben volgde een redelijk soepele landing. Nog even hard werken met z'n allen om alle spullen weer op te bergen en daarna natuurlijk de bijzondere champagnedoop... Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring! Bianca, Luchtbarones van Papendrecht tot Haastrecht

woensdag 17 augustus 2011

Cora Luchtbarones van Nieuwegein tot Ben...: Bijzondere Ervaring

1 augustus, spanning ten top,Lieve Gert-Jan, wat een geweldige ervaring!! Het opbouwen van de ballon is al leuk! En dan de mand in Oh spannend! Voor dat ik er erg in had zaten we 200 meter hoog. Hoe is het mogenlijk daar merk je echt niets van, wat gaaf rustig met de wind en een beetje gas naar 1500 voet! En dan het uitzicht wat mooi omdat te ervaren.En dan de landing perfect!! geen koe of schaap heeft er last van gehad haha. Ik zal deze reis nooit vergeten! Namens Baron Ph, Baronessen J,M,Bedankt voor de Waanzinnige vaart! groetjes Cora

dinsdag 02 augustus 2011

Gast: Video (dalende luchtballon)

Ik trof één van jullie balonnen aan boven Haastrecht, Zuid-Holland. Ik pakte m'n camera, en begon te filmen! Zie resultaat via onderstaande link: http://www.youtube.com/watch?v=5lBQ3bp5Vd4 Groetjes, Jan (Haastrecht)

woensdag 20 juli 2011

Bertus en Nanda: Wat gaaf was dat

Zondag 10-07-2011 Gert-Jan belt, het gaat door. Vol verwachting klopt mijn hart, zou het echt zo gaaf zijn als dat ik verwacht? Ja, dus. Wat een geweldige ervaring was dit, zeker voor herhaling vatbaar. Luchtreiziger(s) hartstikke bedankt voor deze grandioze ervaring. Baron en Barones van Waddinxveen tot Stolwijk Bertus en Nanda

maandag 11 juli 2011

Petra Groenenboom: oma's wens in vervulling

door weersomstandigheden werd de ballonvlucht twee maal uitgesteld... gisteren ging mijn moeders wens (in haar 80ste levensjaar) dan toch in vervulling en hoe! De wind liet het toe dat we vanaf haar favoriete opstijglocatie: het Zuiderpark, konden vertrekken. Uitgezwaaid door familie en belangstellenden. Het weer was prachtig.. Gert-Jan een gepassioneerd, ervaren ballonvaarder heeft haar (en onze familie) een onvergetelijke avond bezorgd waar we nog lang van zullen nagenieten. Met dank (ook namens de overige baron(essen)) Petra luchtbarones van Rotterdam tot Haastrecht

donderdag 07 juli 2011

Marjanne: familie vd Bos

Hallo Gert-Jan, Bedankt voor de onvergetelijke ballonvaart van 2 juli! Wat hadden we een geweldige avond met z'n allen. Ook heel leuk dat je overal uitleg bij gaf en dat we gedoopt zijn tot baron en barones! Dit is iets wat je ooit in je leven gedaan moet hebben; het was geweldig! Bedankt en een behouden vaart!

zondag 03 juli 2011

Bart en Inge Hemmes: Ballonvaart Waddinxveen - Schoonhoven 30 juni 2011

Gisteren een ontzettend mooie ballonvaart gemaakt! Wat een bijzondere ervaring! We vonden het erg leuk en wat was alles goed geregeld! Bedankt! Groetjes Bart en Inge

vrijdag 01 juli 2011

Rudi en Yvonne: Super ervaring

Hallo luctreizigers, Afgelopen zondag 26 juni hebben we na lang wachten en een afgebroken poging onze ballonvucht gemaakt met de familie. Wij vonden het een onvergetelijke ervaring!! Mooi weer , goed zicht en behalve de brander zo af en toe de rust. Bedankt voor de leuke avond en wie weet tot een volgende keer.

dinsdag 28 juni 2011

Mart Bolleboom: unieke ervaring

zondagmiddag om 16.30 gebeld dat de vlucht een uur eerder plaats zou vinden, dus op een holletje van de eettafel naar de verzamelplaats. Daar aangekoen zaten onze medereizigers er al. Naar Oudewater gereden en samen de ballon gereed gemaakt. Dat op zich is al een leuke belevenis. De vlucht was echt super! Je hebt van te voren een idee hoe het zal zijn maar onze verwachtingen zijn overtroffen. Een leuke vlucht met leuke mensen. Goede uitleg over alles van Gerd-Jan. Na de landing zijn we gedoopt en in de adelstand verheven. Alles bij elkaar een onvergetelijke avond. Gerd-Jan en je team, bdankt!

dinsdag 14 juni 2011

Rob Bakker: rectificatie....

De in het verslag genoemde zondag moet natuurlijk zijn: zaterdag (11 juni).

maandag 13 juni 2011

Barones Heleen: Droomvlucht

We werden zondag 12 juni gebeld ; de vlucht gaat door ! Later op de dag weer gebeld ; kunnen jullie een uurtje eerder want dat komt beter uit met het weer. Tuuuuuuurlijk konden wij. Jeetje, het was fantastisch, helpen met opbouwen, de lucht in, en dan genieten van het mooie landschap, zwaaien naar de mensen op de grond alsof je de koningin bent. Uitleg van Gert-Jan over de vlucht, ballon. Het was zo mooi en zo ontzettend gaaf. De landing ging goed, en toen inpakken. Ook weer een avontuur op zich. Daarna het grote ritueel : De Doop, jaja ik ben nu Barones van Oudewater tot Zegveld, getrouwd met een Baron en onze dochters zijn ook Barones. Gert-Jan het was een geweldige ervaring, om nooit te vergeten.

maandag 13 juni 2011

Rob Bakker: Capelle a/d Ijssel-Bergambacht...prachtig

Zondagmiddag Gert-Jan aan de telefoon:"De ballonvaart gaat door, het weer ziet er goed uit".Buiten alleen zware bewolking te zien en motregen!Een paar uur later: strak-blauwe lucht,volop zon ,matig windje. Verzameld in Capelle om half acht, een uur later als eerste van de drie aanwezige ballonnen de lucht in. Dank zij het heldere weer gigantisch mooi uitzicht tot Amsterdam,Den Haag,de Noordzee.Ideale weersomstandigheden, je krijgt wat je verdient, toch? Na een uur varen de perfecte landing in een weiland,onder het toeziend oog van wat verbaasde koeien,die gelukkig op veilige afstand stonden.Na het inpakken van de ballon e.d. de champagnedoop plus een glas champagne om de schitterende avond af te sluiten. Ook namens mijn meevarende dochter Tessa, die mij de ballonvaart ter ere van mijn 65e verjaardag cadeau had gedaan, hartelijk dank voor de onvergetelijke ervaring.

zondag 12 juni 2011

Koos Ridderhof: Geweldige ervaring!!

Hallo Gert-Jan , wat een geweldige ervaring was dat!!! Lekker zweven in het luchtledige met een schitterend uitzicht. Voor mijn 50ste verjaardag had ik de ballonvlucht gehad , een grote wens ging in vervulling , ik zal het nooit vergeten en ik ga zeker nog een keer. Alles bij elkaar van opbouwen tot afbouwen een groot feest!!....bedankt voor deze schitterende ervaring .

zondag 12 juni 2011

Fam. Dobbelstein: 18-5-2011 een groots avontuur!

Met alle neven en nichten het luchtruim in! Wat een mooi avontuur!!! Het was perfect georganiseerd en al het materiaal ziet er piekfijn uit. Bedankt voor de mooie tocht! Fam. Dobbelstein

donderdag 19 mei 2011

Reviews ballonvaarten 2010


Fam Bodt: heel leuk en spannend

18 september mochten we ook de lucht in. Opa en oma durfde niet, dus mochten wij. We wisten niet wat ons te wachten stond en lieten het dus ook maar op ons afkomen. Ridderkerk was de opstap plaats. Helaas kwam de wagen met de mand wel vast te zitten in de modder, maar met zijn allen hebben we alles op zijn plek gekregen. Nadat alles was gecheckt en die ene wolk voorbij was. Konden we opstijgen. Mijn zoontje en ik moesten al in de liggende mand om wat gewicht te geven. Dit vond hij al helemaal leuk. Iedereen aan boord en we gingen de lucht in. Dat ging wel erg snel. Maar dan is het uitzicht wel zo vreselijk mooi, dat het niet te beschrijven is. De landing, waar we allemaal wel toch een beetje tegen op zagen, was perfect. Maar helaas kon de auto hier niet bij komen. Met zijn allen de mand en de ballon sjouwen naar de auto. Dit gaf wel net dat beetje extra's. Ondanks de natte voeten. Mijn zoon had maandag genoeg te vertellen op school en stond vol trots zijn foto's te showen. Heel erg bedankt voor de leuke en fijne vaart. De familie Bodt

dinsdag 21 september 2010

Miranda Sperna Weiland: Echt waanzinnig

4 September was het zover. Een droom kwam uit. En wat een geluk dat we precies in Ridderkerk (mijn woonplaats) de lucht in gingen. Het is geweldig om te zien hoe de ballon wordt opgebouwd. Het opstijgen is super, het gaat sneller als ik gedacht had, maar is zo gaaf. We hadden het weer die dag wel mee, wat een uitzicht. De ballonnen die in Brabant en Utrecht vaarden zagen we zelfs. Wat is alles mooi vanuit de lucht. Echt waanzinnig! De mensen van de Luchtreiziger wil ik graag bedanken. Deze ballonvaart zal ik nooit vergeten!

maandag 13 september 2010

Jan van Gelder: Hoe beleef je een ballonvaart als grondsupporter

Mag je als supporter ook reageren in het gastenboek? Ik vond het namelijk fantastisch afgelopen zaterdag 4 september toen mijn dochter Miranda met jullie organisatie het luchtruim koos. Natuurlijk heb je als vader de angst van zou het allemaal wel goed gaan en komt ze wel weer veilig aan de grond maar ik moet eerlijk toegeven, zoals ik alles heb staan te bekijken als neutraal toeschouwer dat de mensen van deze organisatie mijns inziens tot de bodem gaan om alle risico's zo klein mogelijk te houden. Let alleen maar eens op als men bezig is om de ballon op te bouwen hoe dat men alles tot in de puntjes controleert. Ik moet ook toegeven dat het als "grondsupporter" behoorlijk pittig is om er achter aan te rijden om te kijken waar ze gaan landen, want in de lucht heb je niet te maken met stukken weg die ineens rechtsaf gaan en dan weer linksaf of een water waar je met de auto niet verder kan, je kan gewoon lekker recht aan recht toe varen met zo'n ballon. En als je dan denkt nu gaan ze landen want ze ziten nog maar een meter boven de grond dan schiet de ballon ineens weer omhoog want dat blijkt het op dat punt niet mogelijk te zijn of niet zo geschikt om te landen. Want ook in de ballonvaart probeert men zo min mogelijk schade aan te brengen tijdens een landing, dus de bemanning zoekt echt naar een plaats die zoveel mogelijk geschikt is om te landen. Het was een heel leuke ervaring om het vanaf de grond mee te maken en misschien, je weet maar nooit ga ik zelf ook nog wel eens een keer varen. groeten Jan van Gelder

zondag 05 september 2010

Maurice Derogee en Angela van Staaijeren: Dit moet je gedaan hebben!

Zaterdag 4 september was het eindelijk zo ver, het weer was goed dus we gingen varen. In Ridderkerk de ballon gereed gemaakt, en dat was al een geweldige beleving! Iedereen die meevaart help mee om alles klaar te maken voor vertrek. Het opstijgen was een belevenis op zich, net zeilen maar dan door de lucht. Een geweldig uitzicht, je kon tot Utrecht kijken en zelf ballonnen boven Brabant zien varen. Dit zou wel een week mogen duren! Een super belevenis die je nooit meer vergeet. En over de Luchtreiziger niets dan lof! Professioneel en alles perfect geregeld! Bedankt! Lucht baron en Barones van Ridderkerk tot Numansdorp :-) We komen zeker terug!

zondag 05 september 2010

D. Menzel: Mooi

Nadat 27 augustus door het slechte weer moest worden afgezegd, kwam het de volgende dag, op 28 augustus, er wel van. Na het helpen opbouwen van het geheel, stegen wij met een snelheid op die ik niet had verwacht. Er waren immers hoge bomen in de nabijheid. Eenmaal in de lucht was het een verrukkelijk schouwspel tussen stilte en vooruitgang. Op de wind varend hoorde je niets dan de geluiden van het stadsverkeer en een enkele menselijke kreet die omhoog dwaalde vanuit de stad ROTTERDAM. Ik zag de Kuip, kinderdijk en ander herkenbare plaatsen. Helaas haalde ons een slechtweerfront snel in waardoor de landing moest worden ingezet. Ik moet de ballonvaarder een groot compliment maken. Hij heeft de ballon, ondanks de nattigheid op de boerenerven op een zeer zachte, dus veilige manier uitgevoerd. Dit was kikke. Nadat wij de Ballon met z'n allen snel hebben kunnen inpakken, zonder veel nattigheid en ingestapt in de volgauto met nattigheid,reden wij door de stromende regen naar het trefpunt terug. Bedankt voor dit onvergetelijke moment.

maandag 30 augustus 2010

Gertom en Inge de Vries: Wat een mooie wereld!

Wat hebben wij 14 augustus een geweldige ochtendvaart meegemaakt!! Het was welliswaar erg vroeg die ochtend dat wij uit ons bed moesten komen, maar het was het dubbel en dwars waard!! Wat een mooie zonsopgang...wat een mysterieuze wereld....en wat een stilte...wat een mooie wereld! Dank jullie wel Kees en Gert-Jan....het was een ochtend om nooit meer te vergeten! Namens ons 8en....heel erg bedankt! Gertom en Inge de Vries

zondag 15 augustus 2010

Jeroen en Lisette Verhulst: Luchtbaron en barones van Capelle tot Stolwijk

3 augustug mochten wij met jullie meevaren. Wat was dat een waanzinnige ervaring! We waren tijdens het opbouwen een beetje stil en timide. We vonden het erg spannend. Toen we binnen een zeer korte tijd tot 1100 voet opstegen, ontnam mij dat even de adem. Vrij snel werd het rustig en konden we gaan genieten van de skyline van Rotterdam achter ons en het groene hart voor ons. Weer waren we stil. Niet omdat we het spannend vonden, maar omdat we onder de indruk waren. Wat mooi en rustig. Jullie hebben ons heel goed begeleid en we voelde ons volledig op ons gemak. Nu een paar dagen later weet ik het zeker. Dit wil ik nog een keer doen!!!! Misschien als ik 40 wordt? Groetjes Luchtbaron en barones

donderdag 05 augustus 2010

Marianne en John v/d Berg: Woerden - Lopik

Lieve Luchtreizigersteam wij willen jullie hartelijk bedanken dat jullie onze eerste ballonvaart tot een groot succes hebben gebracht van begin tot eind.Dus het opzetten van de ballon met ons allemaal die meegingen tot de champagne doop na de landing. Geweldig we hebben genoten en zullen dit best nog een keer over willen doen en zeker een aanrader voor toekomstige luchtreizigers. GA ZO DOOR Groetjes Marianne en John

zaterdag 10 juli 2010

Ruben en Marianne: super vanaf Harmelen tot aan Groot Ammers

25 juni 2010 grote verrassing voor Ruben, zijn wens om mee te gaan met een ballonvaart ging in vervulling. Vanaf Harmelen de lucht in en in Groot Ammers kregen wij weer voet aan de grond. waar wij werden geridderd, met gras, vuur en champagne, tot baron en barones. Wat een belevenis, geweldig en wat hadden wij mooi weer. Groetjes van Ruben en Marianne

zondag 27 juni 2010

Ron Jose en aanhang: Mooie vlucht

Hallo luchtreiziger team, We hebben een fantastische avond gehad zeker voor onze kinderen en vrienden dit hadden ze niet verwacht de foto's hebben we ook op onze site gezet http://www.cardesignserver.nl/ballonvaart/ veel geluk.

zaterdag 12 juni 2010

Ellen Broere: Een fantastische ervaring !

Op 1 juni werd ik 50 jaar en ben ik, door man en kinderen + aanhang, verrast met een ballonvaart. Mijn man, mijn vader en mijn schoonvader gingen ook mee ! Dit was al heel lang een droom van mij en nu is deze droom uitgekomen. Het was een fantastische ervaring, mede door de leuke en gezellige crew. Hiervoor nogmaals mijn hartelijke dank. Het is voor herhaling vatbaar !

dinsdag 08 juni 2010

Miranda Roest: Ballonvaart Gouda-Haastrecht 28 mei

Hallo allemaal! Leuk dat de foto's nu op de site staan. Het was echt een geweldige ervaring om zo rustig in de lucht te hangen en wat een prachtig uitzicht. We vonden het allen geweldig, ook alles er om heen, echt leuk zo met elkaar. Bedankt! Hartelijke groeten, Miranda

dinsdag 08 juni 2010

Gerard van Hal: Eindelijk!!

Op 24 mei 2010 werd ik 50. Van vrouw en kinderen een grandioze ballonvaart gekregen, welke boven Het Groene Hart in ZuidHolland uitgevoerd zou worden. Samen met zuslief een uur lang mogen genieten van prachtige vergezichten boven en rondom Gouda. Waarom staat er eindelijk boven deze tekst? Toen ik 40 werd zou ik al gaan ballonvaren!

zondag 30 mei 2010

Gast: TE GEK!!!!!

Hallo, Gisteren (2e Pinksterdag) mee geweest. Samen met mijn broer, die niet wist dat ik ook mee ging. Het was geweldig!!!! Te gek!!!! Wat een beleving. Zowel de voorbereidingen als het nawerk. Zeker ook de doop tot barones en baron van Waddinxveen tot Bergambacht. Het super!!!! Een aanrader voor allen die nog nooit gevaren hebben of voor diegenen die nog wel eens een ballonvaart willen maken. Bedankt voor een onvergetelijke avond!!!

dinsdag 25 mei 2010

Dion van Strijen en zijn ouders: Fantastisch!

Onze zoon Dion is zondag 16 mei met jullie meegevaren, van Zoetermeer naar Ter Aar. Hij vond het fantastisch en wij hebben er ook een erg leuke avond door gehad, het optuigen van de mand en ballon, het achternarijden en de ceremonie na afloop, ook wij hebben er een leuke ervaring bij!! Nogmaals bedankt!!

dinsdag 18 mei 2010

sven de ballonfan: Opstijg terein Bavel

Gert-jan, wanneer stijgen Julie weer in Bavel op ?? Groetjes Sven www.svendeballonfan.nl

maandag 03 mei 2010

Ronald van Meijendaal: Helemaal super!

Hoi Luchtreiziger-team, Via deze weg wil ik jullie hartelijk danken voor de ballonvaart van Capelle aan den IJssel tot aan Ameide van gisteravond. Het was echt onvergetelijk om zo hoog in de lucht en in alle stilte boven de wereld te hangen! Daarnaast was alles eromheen ook heel leuk: het samen met de crew opzetten van de luchtballon, en de champagnedoop in het weiland na afloop, we zullen het niet snel vergeten. Een aanrader! Groeten, Ronald

maandag 26 april 2010

Petra Roovers: Nieuwe website

Hoi Marieke & Gert-Jan, Ik zie dat jullie een nieuwe website hebben! Ziet er professioneel uit. Overigens, mogen jullie komend weekend wel varen nu het volledige vliegverkeer plat ligt wegens de IJslandse vulkaanuitbarsting? Groetje, Petra

vrijdag 16 april 2010

Uw reacties zijn welkom! Tijdelijk kunt u een reactie alleen per e-mail aan ons laten weten. Wij zetten 'm dan op de site.