ballonvaarten, startvelden, tarieven & reserveren

 

De Grote Kerk, de binnenhavens of één van de vele zomerfestivals. In het oude centrum van Dordrecht hebben zich veel historische gebeurtenissen afgespeeld. Een kijkje van bovenaf op deze prachtige monumentenstad is een fantastische belevenis. Wie wil dat nou niet?

Wij komen uit de buurt en kennen Zuid-Holland

Als ballonvaartbedrijf uit Vlaardingen zijn wij gespecialiseerd in ballonvaarten vanuit een groot aantal plaatsen in Zuid-Holland, waaronder Dordrecht. De stad Dordrecht is een prima startplek voor een luchtballon, je hebt ons waarschijnlijk al vaak in de lucht gezien. Met onze jarenlange ervaring in de regio Dordrecht organiseren wij bij de juiste windrichting hiervandaan veilige en avontuurlijke ballonvaarten. 


weizigtpark Dordrecht

Een unieke ballonvaart vanuit Dordrecht 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij werken met twee manieren van reserveren: ofwel je boekt een ballonvaart met een vaste datum, waarbij je je voorkeurslocatie kunt opgeven, ofwel je boekt een ticket zonder vaste datum, waarbij de startlocatie vast staat. Wil je zekerheid over de datum van je ballonvaart, dan kun je het beste een ticket reserveren voor een datum waarop Dordrecht de voorgenomen startlocatie van de ballonvaart  is, kijk hier voor de lijst met geplande ballonvaarten. Aangezien we vooraf niet zeker weten of de windrichting van die dag een veilig vertrek uit Dordrecht mogelijk maakt, kan het zijn dat we moeten uitwijken naar het dichtstbijzijnde startterrein in de buurt van Dordrecht.

Of gegarandeerd vanuit Dordrecht vertrekken...

Wil je gegarandeerd vanuit die mooie stad Dordrecht opstijgen, dan kan dat. Reserveer dan een plaats op onze oproeplijst voor Dordrecht en wij bellen je in de ochtend van de dag waarop we 's avonds verwachten een ballonvaart vanuit Dordrecht te maken. Als je precies op die dag verhinderd blijkt te zijn, dan is dat geen probleem en bellen we je de volgende keer weer terug. 

Waarom bellen we pas 's ochtends?

Over het weer en de weersverwachting weten de Nederlandse luchtvaart meteorologen al heel veel, maar óók heel veel niet. Hoe meer tijd er zit tussen de weersverwachting en het moment van de ballonvaart, hoe onbetrouwbaarder de weersverwachting is. Pas 's ochtends kunnen we met enige zekerheid vaststellen of het weer en de wind geschikt zijn om vanuit Dordrecht een ballonvaart te maken.

Plaats jezelf op hier op de oproeplijst voor een ballonvaart uit Dordrecht. 

Voor andere vragen over je vertrek vanuit Dordrecht per luchtballon kun je het onderstaande formulier invullen.

Dordrecht
 1. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 2. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 3. Telefoon
  Ongeldige invoer
 4. Wil je informatie via
 5. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer
 6. (*)
  Ongeldige invoer

 

 

De Waag, de Burcht of de Hooglandse kerk. In het oude centrum van Leiden hebben zich veel historische gebeurtenissen afgespeeld. Een kijkje van bovenaf op deze prachtige lakenstad is een fantastische belevenis. Wie wil dat nou niet?

Wij komen uit de buurt en kennen Zuid-Holland

Als ballonvaartbedrijf uit Vlaardingen zijn wij gespecialiseerd in ballonvaarten vanuit een groot aantal plaatsen, waaronder Leiden. De stad Leiden is geen heel eenvoudige startplek voor een luchtballon door zijn ligging vlakbij Schiphol, de Noordzee en de bebouwing van bijvoorbeeld Den Haag. De koers van een luchtballon wordt immers helemaal bepaald door de wind en tegen de tijd dat we willen gaan landen, moeten we wel een groen weiland onder onze voeten hebben! Met onze jarenlange ervaring in de regio Leiden organiseren wij bij de juiste windrichting veilige en avontuurlijke ballonvaarten vanuit Leiden. 


leiden

Een unieke ballonvaart vanuit Leiden behoort bij ons tot de mogelijkheden

 Hoe gaat het in zijn werk?

Wij werken met twee manieren van reserveren: ofwel je boekt een ballonvaart met een vaste datum, waarbij je je voorkeurslocatie kunt opgeven, ofwel je boekt een ticket zonder vaste datum, waarbij de startlocatie vast staat. Wil je zekerheid over de datum van je ballonvaart, dan kun je het beste een ticket reserveren voor een datum waarop Leiden de voorgenomen startlocatie van de ballonvaart  is, kijk hier voor de lijst met geplande ballonvaarten. Aangezien we vooraf niet zeker weten of de windrichting van die dag een veilig vertrek uit Leiden mogelijk maakt, kan het zijn dat we moeten uitwijken naar het dichtstbijzijnde startterrein in de buurt van Leiden. 

Of gegarandeerd vanuit Leiden vertrekken...

Wil je gegarandeerd vanuit die mooie stad Leiden opstijgen, dan kan dat. Reserveer dan een plaats op onze oproeplijst voor Leiden en wij bellen je in de ochtend van de dag waarop we 's avonds verwachten een ballonvaart vanuit Leiden te maken. Als je precies op die dag verhinderd blijkt te zijn, dan is dat geen probleem en bellen we je de volgende keer weer terug. Voor een vertrek vanuit Leiden moet je wel enig geduld hebben, maar als het zover is dan heb je ook wel een unieke ervaring!

Waarom bellen we pas 's ochtends?

Over het weer en de weersverwachting weten de Nederlandse luchtvaart meteorologen al heel veel, maar óók heel veel niet. Hoe meer tijd er zit tussen de weersverwachting en het moment van de ballonvaart, hoe onbetrouwbaarder de weersverwachting is. Pas 's ochtends kunnen we met enige zekerheid vaststellen of het weer en de wind geschikt zijn om vanuit Leiden een ballonvaart te maken.

Plaats jezelf op hier op de oproeplijstvoor een ballonvaart uit Leiden. 

Heb je verder nog vragen over je vertrek vanuit Leiden per luchtballon vul dan het onderstaande formulier in.

Leiden
 1. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 2. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 3. Telefoon
  Ongeldige invoer
 4. Wil je informatie via
 5. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer
 6. (*)
  Ongeldige invoer

 

Ballonvaart Zoetermeerseplas Zoetermeer

Een ballonvaart vanuit Zoetermeer start meestal vanaf het park aan de Aziëweg. Vanaf Zoetermeer varen we dan met een westen-, zuidwesten- of noordwestenwind. We drijven met de genoemde windrichtingen in de richting van Moordrecht, Gouda, Bodegraven, of Nieuwkoop. Indien de wind te veel uit het noorden of zuiden komt dan gaat deze ballonvaart helaas niet meer. We zouden dan teveel richting Rotterdam of richting het controlegebied van Schiphol varen, dit zijn gebieden waar we onvoldoende landingsmogelijkheden hebben. 
Klik hier voor een foto-impressie van een ballonvaart vanuit Zoetermeer.

Zoetermeer

Hier vind je aanvullende informatie over een ballonvaart vanuit je voorkeurslocatie, in dit geval vanuit Zoetermeer.

Maak het jezelf gemakkelijk en bepaal eerst waarover je contact met ons wilt:

 1. Je wilt een ballonvaart reserveren op een vaste datum met een kans op vertrek vanuit Zoetermeer, klik dan hier.
 2. Je wilt jezelf op de 'oproeplijst-Zoetermeer' plaatsen, omdat je met zekerheid vanuit Zoetermeer wilt vertrekken, klik dan hier.
 3. Je hebt een vraag over ballonvaarten vanuit Zoetermeer.
  Vul onderstaande vragen in.

Zoetermeer
 1. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 2. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 3. Telefoon
  Ongeldige invoer
 4. Wil je informatie via
 5. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer
 6. (*)
  Ongeldige invoer

Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op: 010-22 33 338.

 

Het groene lint uit de tijd van prinses Marianne bij het Constantijn Huygensmuseum en de vele buitenplaatsen zijn bij een ballonvaart vanuit Leidschendam/Voorburg goed te zien. Ook in de oude centra van Leidschendam en Voorburg hebben zich veel historische gebeurtenissen afgespeeld. Een kijkje van bovenaf op deze prachtige plaatsen is een fantastische belevenis. Wie wil dat nou niet?

Wij komen uit de buurt en kennen Zuid-Holland

Als ballonvaartbedrijf uit Vlaardingen zijn wij gespecialiseerd in ballonvaarten vanuit een groot aantal plaatsen, waaronder Leidschendam/Voorburg. Deze plaats is geen heel eenvoudige startplek voor een luchtballon door zijn ligging vlakbij Schiphol, de Noordzee en de bebouwing van bijvoorbeeld Den Haag. De koers van een luchtballon wordt immers helemaal bepaald door de wind en tegen de tijd dat we willen gaan landen, moeten we wel een groen weiland onder onze voeten hebben! Met onze jarenlange ervaring in de regio Leidschendam/Voorburg organiseren wij bij de juiste windrichting veilige en avontuurlijke ballonvaarten vanuit Leidschendam/Voorburg. 


2007-leidschendam

Een unieke ballonvaart vanuit Leidschendam/Voorburg behoort bij ons tot de mogelijkheden

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij werken met twee manieren van reserveren: ofwel je boekt een ballonvaart met een vaste datum, waarbij je je voorkeurslocatie kunt opgeven, ofwel je boekt een ticket zonder vaste datum, waarbij de startlocatie vast staat. Wil je zekerheid over de datum van je ballonvaart, dan kun je het beste een ticket reserveren voor een datum waarop Leidschendam/Voorburg de voorgenomen startlocatie van de ballonvaart  is, kijk hier voor de lijst met geplande ballonvaarten. Aangezien we vooraf niet zeker weten of de windrichting van die dag een veilig vertrek uit Leidschendam/Voorburg mogelijk maakt, kan het zijn dat we moeten uitwijken naar het dichtstbijzijnde startterrein in de buurt van Leidschendam/Voorburg. 

Of gegarandeerd vanuit Leidschendam/Voorburg vertrekken...

Wil je gegarandeerd vanuit Leidschendam/Voorburg opstijgen, dan kan dat. Reserveer dan een plaats op onze oproeplijst voor Leidschendam/Voorburg en wij bellen je in de ochtend van de dag waarop we 's avonds verwachten een ballonvaart vanuit Leidschendam/Voorburg te maken. Als je precies op die dag verhinderd blijkt te zijn, dan is dat geen probleem en bellen we je de volgende keer weer terug. Voor een vertrek vanuit Leidschendam/Voorburg moet je wel enig geduld hebben, maar als het zover is dan heb je ook wel een unieke ervaring!

Waarom bellen we pas 's ochtends?

Over het weer en de weersverwachting weten de Nederlandse luchtvaart meteorologen al heel veel, maar óók heel veel niet. Hoe meer tijd er zit tussen de weersverwachting en het moment van de ballonvaart, hoe onbetrouwbaarder de weersverwachting is. Pas 's ochtends kunnen we met enige zekerheid vaststellen of het weer en de wind geschikt zijn om vanuit Leidschendam/Voorburg een ballonvaart te maken.

Plaats jezelf op hier op de oproeplijstvoor een ballonvaart uit Leidschendam/Voorburg. 

Heb je verder nog vragen over je vertrek per luchtballon vanaf Leidschendam/Voorburg vul dan het onderstaande formulier in.

Leidschendam/Voorburg
 1. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 2. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 3. Telefoon
  Ongeldige invoer
 4. Wil je informatie via
 5. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer
 6. (*)
  Ongeldige invoer

  

Ballonvaart vanuit het stadspark Zegersloot in Alphen aan de Rijn

Een ballonvaart vanuit het park Zegersloot of het Europapark in Alphen aan den Rijn is een ware happening. Met een noordwesten wind varen we over de molentjes bij Zwammerdam, richting de Reeuwijkse plassen en Gouda. Met voldoende wind zullen we landen in het Groene Hart, onder of in de omgeving van Gouda. Eigenlijk is alles prachtig bij deze vaart: Alphen aan den Rijn, molentjes, groen en natuur, Bodegraven, en dat allemaal in één vaart, in Zuid Holland.
Klik hier voor een foto-impressie van een ballonvaart vanuit Alphen aan den Rijn. En hier voor een tweede foto-impressie.

Ballonvaart vanuit Alphen aan den Rijn

Hier vind je aanvullende informatie over een ballonvaart vanuit je voorkeurslocatie, in dit geval vanuit park Zegersloot of het Europapark in Alphen aan den Rijn.

Maak het jezelf gemakkelijk en bepaal eerst waarover je contact met ons wilt:

 1. Je wilt een ballonvaart reserveren op een vaste datum met een redelijke kans op vertrek vanuit Alphen aan den Rijn, klik dan hier.
 2. Je wilt jezelf op de 'oproeplijst-Alphen aan den Rijn' plaatsen, omdat je met zekerheid vanuit Alphen aan den Rijn wilt vertrekken, klik dan hier.
 3. Je hebt een vraag over ballonvaarten vanuit Alphen aan den Rijn.
  Vul onderstaande vragen in.

Alphen aan den Rijn
 1. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 2. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 3. Telefoon
  Ongeldige invoer
 4. Wil je informatie via
 5. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer
 6. (*)
  Ongeldige invoer

Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op: 010-22 33 338.