De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Met een luchtballon opstijgen in Wateringen...


Opstijgen met een luchtballon vanuit Wateringen kàn, maar kent wat beperkingen. Op relatief korte afstand van Wateringen gaat het ballonvaren al een heel stuk gemakkelijker, bijvoorbeeld vanuit Rotterdam of Capelle aan den IJssel. Dat heeft te maken met de ligging van deze steden en de ligging van Wateringen.

Waarom lastig

Hoe komt dat nou dat er vanuit Wateringen moeilijk op te stijgen valt met een heteluchtballon? Een luchtballon vaart volledig op de wind en is daardoor volstrekt niet te sturen. Na een ballonvaart van ruim één uur, met een gemiddelde afstand van tussen de 6 en de 17 kilometer, moeten we ergens in een groen weiland wel weer veilig kunnen landen. Je begrijpt dat dit vanuit Wateringen een erg onzekere kwestie is. Het met kassen bebouwde Westland is immers omsloten door de Noordzee, Den Haag, Delft, Rotterdam en de Europoort. Bebouwde gebieden waar een landing met de ballonmand een te riskant avontuur wordt. Ook is er op korte afstand van het Westland een relatief druk vliegveld, het Rotterdam-The Hague Airport. Dit vliegveld maakt het ballonvaren boven het groene gebied tussen Schipluiden, Maassluis en de Lier ook lastig, omdat vliegtuigen daar relatief laag vliegen vanwege hun landingsvoorbereiding.

 

Wateringen vanuit luchtballon

Wateringen vanuit de lucht

Je eigen groep

Wanneer je met een privéballon (een ballon voor je eigen groep zonder medepassagiers) zo'n ballonvaart toch zou willen maken, en je hebt het nodige geduld om de goede weersomstandigheden af te wachten, dan informeren we je graag over de mogelijkheden. Zelf gevestigd in het nabijgelegen Vlaardingen, heeft De Luchtreiziger Ballonvaarten een zeer ruime ervaring met ballonvaarten in Zuid-Holland. Als kenners van dit prachtige vak en dit unieke gebied is het ons vaak een doorn in het oog dat collega-ballonvaarders regelmatig met het grootste gemak adverteren met ballonvaarten vanuit Wateringen, alsof dat zonder enige moeilijkheden uit te voeren is! Maar heb je wel eens een luchtballon boven het Westland gezien? Wellicht een hele enkele keer? De risico's zijn hier nu eenmaal groter dan in een ander deel van Nederland, en deze moeten van te voren vakkundig in kaart worden gebracht.

Vanuit Wateringen

Een ballonvaart vanuit Wateringen is onder goede weersomstandigheden uit te voeren. Het wachten op de juiste (weers)omstandigheden kan wel enige tijd duren. Aan het weer valt nu eenmaal niets af te dwingen. Ook hebben we een opstijgterrein van zo'n 70 bij 70 meter nodig, toestemming van de gemeente waar Wateringen onder valt en de luchtverkeersleiding van Zestienhoven.

Of toch wat sneller..

Indien je zo dìcht mogelijk in de buurt van Wateringen een ballonvaart wilt maken, dan wordt het allemaal een heel stuk gemakkelijker. Ook hiervoor ben je bij De Luchtreiziger Ballonvaarten natuurlijk aan het goede adres. Wij varen uitsluitend in Zuid-Holland en vertrekken regelmatig vanaf Capelle aan den IJssel, Waddinxveen, Rotterdam, Papendrecht of bijvoorbeeld Ridderkerk. We varen dan richting het Groene Hart van Zuid-Holland, of richting de Hoeksche Waard. We doen er met ons team alles aan om van je ballonvaart een onvergetelijk luchtavontuur te maken!

Klik hier voor onze agenda met geplande ballonvaarten, en hier om een ballonvaart te reserveren.

Stel je vraag over ballonvaarten in Zuid-Holland
 1. Gebruik voor de definitieve reservering van je ballonvaart ons reserveringsformulier!
 2. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 3. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 4. Telefoon
  Ongeldige invoer
 5. Wil je informatie via
 6. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer

Je kunt ons ook bellen op: 010-22 33 338.