De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Met een luchtballon opstijgen in Schipluiden...

Opstijgen met een luchtballon vanuit Schipluiden kàn, maar kent wat beperkingen. Op relatief korte afstand van Schipluiden gaat het ballonvaren al een heel stuk gemakkelijker, bijvoorbeeld vanuit Rotterdam of Capelle aan den IJssel. Dat heeft te maken met de ligging van deze steden en de ligging van Schipluiden.

Waarom lastig

Hoe komt dat nou dat er vanuit Schipluiden moeilijk op te stijgen valt met een heteluchtballon? Een luchtballon vaart volledig op de wind en is daardoor volstrekt niet te sturen. Na een ballonvaart van ruim één uur, met een gemiddelde afstand van tussen de 6 en de 17 kilometer, moeten we ergens in een groen weiland wel weer veilig kunnen landen. Je begrijpt dat dit vanuit Schipluiden een erg onzekere kwestie is. Het met kassen bebouwde Westland is immers omsloten door de Noordzee, Den Haag, Delft, Rotterdam en de Europoort. Bebouwde gebieden waar een landing met de ballonmand een te riskant avontuur wordt. Ook is er op korte afstand van het Westland een relatief druk vliegveld, het Rotterdam-The Hague Airport. Dit vliegveld maakt het ballonvaren boven het groene gebied tussen Schipluiden, Maassluis en de Lier ook lastig, omdat vliegtuigen daar relatief laag vliegen vanwege hun landingsvoorbereiding.

Schipluiden vanuit luchtballon

Schipluiden vanuit de lucht

In de buurt

Indien je zo dìcht mogelijk in de buurt van het Westland een ballonvaart wilt maken, dan wordt het allemaal een heel stuk gemakkelijker. Ook hiervoor ben je bij De Luchtreiziger Ballonvaarten natuurlijk aan het goede adres. Wij varen uitsluitend in Zuid-Holland en vertrekken regelmatig vanaf Capelle aan den IJssel, Waddinxveen, Rotterdam, Papendrecht of bijvoorbeeld Ridderkerk. We varen dan richting het Groene Hart van Zuid-Holland, of richting de Hoeksche Waard. We doen er met ons team alles aan om van uw ballonvaart een onvergetelijk luchtavontuur te maken!Indien je zo dìcht mogelijk in de buurt van het Westland een ballonvaart wilt maken, dan wordt het allemaal een heel stuk gemakkelijker. Ook hiervoor ben je bij De Luchtreiziger Ballonvaarten natuurlijk aan het goede adres. Wij varen uitsluitend in Zuid-Holland en vertrekken regelmatig vanaf Capelle aan den IJssel, Waddinxveen, Rotterdam, Papendrecht of bijvoorbeeld Ridderkerk. We varen dan richting het Groene Hart van Zuid-Holland, of richting de Hoeksche Waard. We doen er met ons team alles aan om van uw ballonvaart een onvergetelijk luchtavontuur te maken!

Klik hier voor onze agenda met geplande ballonvaarten en hier om een ballonvaart te reserveren.

Stel je vraag over ballonvaarten in Zuid-Holland
 1. Gebruik voor de definitieve reservering van je ballonvaart ons reserveringsformulier!
 2. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 3. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 4. Telefoon
  Ongeldige invoer
 5. Wil je informatie via
 6. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer

Je kunt ons ook bellen op: 010-22 33 338.