De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Foto's ballonvaart 21-08-2014: H.I.-Ambacht - Cabauw

Kies ballonvaart:  
stop
/

   Ballonvaart 21-08-2014: H.I.-Ambacht - Cabauw

   Voor deze ballonvaart moesten de passagiers vlak voor vertrek nog even wachten voor take off, omdat er een klein wolkje vanuit het westen kwam aandrijven richting het startterrein. Dit wolkje loste uiteindelijk op, waarna de tocht kon beginnen. Een andere luchtballon van De Luchtreiziger Ballonvaarten lag precies in de windrichting van Hendrik Ido-Ambacht, namelijk in de Hoeksche Waard in Mijnsheerenland. Omdat deze luchtballon net iets eerder was opgstegen kwam hij recht op het startterrein in Hendrik Ido-Ambacht af. Toch bleef onze luchtballon de andere vóór.
   De ballonvaart voer over Hendrik Ido-Ambacht en het Groene Hart van Zuid-Holland. Lang ging de ballonvaart parallel aan de rivier de Lek, maar bij Schoonhoven en Bergambacht dreef de luchtballon uiteindelijk toch naar de noordkant van de Lek, de Lopikerwaard in. De landing in Cabauw (naast Lopik) werd ingzet, waarna de luchtballon opgeruimd kon worden. 
   Passagier Ted van Daal (die samen met z'n kleinzoon meeging) was zo gefascineerd door deze ballonvaart dat hij zich na de ballonvaart heeft aangemeld als crewlid van De Luchtreiziger Ballonvaarten. Na een inwerkperiode van enkele maanden is Ted nu een gerespecteerd en kundig crewlid.


    

   Wat was jouw ballon-avontuur?
   (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)