De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Foto's ballonvaart 14-07-2015: Rotterdam - Hendrik Ido Ambacht

Kies ballonvaart:  
stop
/

   Ballonvaart 14-07-2015: Rotterdam - Hendrik Ido Ambacht

   Ballonvaren over een grote stad als Rotterdam is altijd spectaculair. Deze avond was de windverwachting hiervoor prima, recht vanuit het westen, maar er was ook een hele kleine kans op een spat regen. De prima windrichting veranderde onverwachts in en noordwestenwind, en de regen kwam er gelukkig niet. In plaats van naar Lekkerkerk dreven we nu naar Hendrik Ido-Ambacht/Rijsoord. Deze plaatsen kennen we wel als startlocatie, maar nog niet al landingsplaats:-) In een mooi gemaaid weiland (Sandelingenpark) streken we neer; rustig en relaxed.  Voor wie even op Google earth kijkt ziet dat dit een mooie, maar ook vrij unieke landingsplaats is voor een luchtballon. We hebben hiermee sommige passagiers bijna thuis afgezet. Al met al een bijzondere ballonvaart in een uniek Zuid-Hollands gebied.


   Reviews

   Ted van Daal: Van Rotterdam naar Ambacht

   's-middags nog duimen draaien of de vaart door kon gaan maar gelukkig waren de weergoden ons gunstig gestemd bleef het droog en het wolkendek hing hoog genoeg om toch een mooie en leuke vaart te kunnen hebben.
   Aangekomen op de opstijg locatie achter Landhuis "De Oliphsnt" aan de Kromme Zandweg zijn we vast begonnen met het gereedmaken van de mand en ballon. Gaandeweg kwamen de eerste passagiers welke zich ook in de opbouwstrijd gooiden onder leiding van onze piloot Gert-Jan. Met z'n allen hebben we de ballon gereedgemaakt. Na de veiligheidsinstructie konden enkele passagiers plaatsnemen in de mand en de rest assisteerde de crew om de ballon te vullen met koude lucht en hem voor zover als mogelijk op zijn plek te houden. Eindelijk gingen we de lucht in en dreven niet in de geplande richting want daar staken de weergoden wel een stokje voor en dreven toen rustig en gemoedelijk richting Barendrecht en Ambacht, De stemming aan boord was geweldig. We hadden vrolijke en stemming makende passagiers. De vaart ging over een groot deel van Rotterdam Zuid, gevolgd door Barendrecht. Één van de passagiers maakte ineens de opmerking "kijk een boerderij midden tussen de huizen". Ja dat kom je hier wel vaker tegen alleen als je met beide benen op de grond staat zie je dat niet altijd. Van Barendrecht naar H.I. Ambacht en ja dan zie het Waaltje onder je doorschuiven en daar staan ook aardige stulpjes. Eenmaal boven Ambacht moest Gert-Jan de beslissing nemen om de landing in te gaan zetten of door te varen. We gingen richting Dordrecht/Zwijndrecht dus was de beslissing snel genomen na Ambacht zetten we de ballon aan de grond en al snel vond hij een geschikte locatie dus landen maar. Eenmaal geland ging er een applaus op vanuit de mand maar ook vanuit het toegesnelde publiek. De mand werd in één keer neergezet en de ballon bleef mooi "staan". Ook dit is een mooi gezicht. Nadat de ballon neergelaten was en deze met hulp van de passagiers ingepakt was volgde het traditionele verhaal van Gert-Jan over het ontstaan van de ballon en daarna volgde de champagnedoop en de uitreiking van de ballonvaartbewijzen. Al met al een hele mooie vaart met leuke en gezellige passagiers, enthousiaste crewleden en een voortreffelijke piloot.

   Janke van der Veen: Met diepe teugen genoten van een welhaast magische vlucht!

   Een beetje laat maar ik wil toch graag even melden dat ik, Luchtbarones Janke van der Veen van Rotterdam tot Hendrik Ido Ambacht, heb genoten van een welhaast magische vlucht.Ik heb met diepe teugen genoten! Hartelijk dank daarvoor!!! Bijgaand enkele van mijn foto’s, jullie/je bent vrij om ze te gebruiken.

   Met vriendelijke groet,
   Janke.

    

   Wat was jouw ballon-avontuur?
   (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)