De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Een luchtreis van Rotterdam naar Strijen of van Dordrecht naar Oud-Beijerland… De maand september brengt je misschien wel in onverwachtse sferen. Want vanaf september is het heel goed mogelijk om een ballonvaart te maken boven de Hoekse Waard. Bij de juiste windrichting vertrekken we dan vanaf Rotterdam, Ridderkerk, Capelle a/d IJssel of Papendrecht, om koers te zetten richting de Hoekse Waard. Klik hier voor een foto-impressie van een ballonvaart over de Hoekse Waard, en hier voor een tweede impressie.

Hoeksche Waard vanuit luchtballon

 

Luchtreisroutes

Stel: je begint je ballonvaart in Rotterdam, zodat je deze metropool met zijn Erasmusbrug, Kuip en havengebied eens rustig van een afstandje kunt bekijken. Vervolgens voert de wind ons via (het vanuit de lucht zeer verrassende) Barendrecht, dwars over het bijzondere landschap van de Hoekse Waard. De Hoekse Waard wordt omzoomd door het Haringvliet en de Oude Maas, met op een steenworp afstand de Noordzee. Vanaf een hoogte van zo'n 350 meter is dit allemaal in één oogopslag te zien! Na een uur ballonvaren zetten we voet aan land binnen de grenzen van een Hoeks dorp als Strijen. Een start vanaf Capelle a/d IJssel of Ridderkerk geeft een prachtig uitzicht over Puttershoek of ’s Gravendeel en voert ons richting Mijnsheerenland, Klaaswaal of Numansdorp. Draait de wind meer naar het oosten dan komen ook Oud-Beijerland en Spijkenisse in zicht.

Septembermaand Hoekse Waard-maand

Deze luchtroutes zijn niet het hele jaar mogelijk, omdat in de zomermaanden hiervoor het gewas aan het groeien is op de Hoekse akkers en er daardoor geen goede landingsmogelijkheden zijn voor een luchtballon. In september echter is de oogst binnengehaald, en dit geeft ons een ruimte keus aan veilige landingsmogelijkheden.

Dus heb je altijd al graag een ballonvaart willen maken in dit gebied, dan is dit je kans! Informeer hier voor de mogelijkheden, wij vertellen je vrijblijvend graag alles wat je weten wilt. Wacht niet te lang, want onze capaciteit is beperkt.

 
luchtballon boven Hoeksche Waard