ballonvaarten, startvelden, tarieven & reserveren

 

Ballonvaren in Zuid-Holland, dat is ons vak en onze passie. Het is altijd fijn om te horen dat onze passagiers genoten hebben van hun ballonvaart bij ons. Maar Raimunda de Jong verraste ons met de reden voor haar inzending voor de warme douche.

Raimunda

Service van de zaak

Ons crewlid Halbe spoorde Raimunda en haar moeder op toen ze vlak voor de ballonvaart met de fiets hopeloos verdwaald bleken te zijn in de weidse polders rond Moordrecht. Met Raimunda en haar moeder, plus hun fietsen in de achterbak, snelde hij vervolgens naar de opstijgplek van onze luchtballon in Oudewater. Nog net op tijd voor een mooie ballonvaart van Oudewater naar Lexmond! Na de landing en de champagnedoop werden moeder en dochter met hun fietsen gelijk maar even thuis gebracht door Halbe. Het was inmiddels al laat, dus voor ons vanzelfsprekend! Aardig zijn kost niets en is bij ons service van de zaak.

Ontzettend leuk om te horen dat het gewaardeerd wordt. Dank je wel Raimunda!

in studio met trofee warme douche

 

 

In de studio met de Warme Douche trofee.

Kijk naar het fragment op de site van Tros Radar

 

Meer over ons

 

Mascotte Warme Douche Groot

 

Sommige landingen zijn net even anders dan andere...

Wanneer ik een ballonvaart maak met onze passagiers is het altijd weer een verrassing hoe boeren reageren wanneer we ongevraagd opeens met onze luchtballon in hun weiland staan. We kunnen de luchtballon immers niet sturen. Meestal vinden boeren het geen enkel probleem en we doen ook altijd ons uiterste best om in een kort gemaaid weilandje, ver weg van de koeien, schapen of paarden te landen.

Soms treffen we echter een niet zo'n enthousiaste landeigenaar. Maar deze keer worden we toch verrast door de reactie van de boer. In afwachting van zijn komst hadden we al een feestje opgemerkt, zo'n 30 meter van onze ballonmand, maar wel met een sloot ertussen. De stemming was er opperbest. Een gezellige ambiance voor de champagnedoop die nog moest komen!

 landing luchtballon bij Wilnis 30 mei 2015

Foto gemaakt vanuit het feestje naast de landingsplaats in Wilnis

Toen verscheen de jonge boer, bij wie we zo onaangekondigd in zijn weiland waren verschenen. En wat een enthousiast onthaal kregen we! "Regelmatig zie ik luchtballonnen aankomen, maar helaas landen ze nou net altijd bij de buren. Vanavond zijn jullie eindelijk bij mij geland. Hartstikke leuk!" Ik vertel hem dat een crewlid op weg is naar zijn boerderij. "O ja, ik zag al iemand lopen met een kratje bier, is dat voor mij?" Ja, dat is voor hem bedoeld, als blijk van dank voor de landing. Dan blijkt dat we met een echte levensgenieter te maken hebben. Nog geen kwartier later heeft hij de open bak van zijn pick-up auto ingericht tot loungestoel. Middenin het mooie weidelandschap van Wilnis is hij alvast begonnen aan zijn kratje, gezellig met zijn zoon naast hem. We hebben een gezellige champagnedoop meegemaakt met een toeschouwer die ons heeft verrast door zijn enthousiasme. Bij ons vertrek vroeg hij nog: "jullie komen toch wel een keer terug hè". Wat ons betreft komen we graag weer terug en we hopen hem natuurlijk een keer aan boord van onze luchtballon te mogen begroeten.

klik hier voor meer foto's van deze vaart op 30 mei 2015 van Waddinxveen naar Wilnis