ballonvaarten, startvelden, tarieven & reserveren

 

Onze eigen ballonvaarder Gert-Jan Masselink speelt in de wintermaanden in een jeugdtheatervoorstelling die ook over een ballonvaarder gaat en niet geheel toevallig....'De Luchtreiziger' heet.

"Er is meer in het leven dan ballonvaren, namelijk een voorstelling maken over ballonvaren!", aldus Gert-Jan

Sven is ballonvaarder en woont in een simpel houten huisje ergens op een heuvel. Prinses Viola woont op de heuvel ernaast, samen met haar strenge vader koning Max.......

De Luchtreiziger Ballonvaarten en jeugdtheater

Ballonvaarder Sven reist voor Prinses Viola de wereld rond

(vervolg) Sven en Prinses Viola worden verliefd op elkaar, maar de koning doet er alles aan om Sven bij Viola vandaan te houden. Sven wordt op wereldreis gestuurd met zijn luchtballon en moet in elk continent een moeilijke opdracht uitvoeren. Als hij ze goed uitvoert, krijgt Sven de hand van Prinses Viola. Wat de dappere verliefde ballonvaarder niet weet is dat de opdrachten onuitvoerbaar zijn. Zo moet hij met zijn luchtballon bij het Himalaya- gebergte de maan aanraken, en in Afrika het ei van een olifantsvogel vinden, terwijl deze reuzen vogel al meer dan 1000 jaar is uitgestorven... Thuis wacht prinses Viola vol spanning af: zal Sven dit bijzondere avontuur tot een goed einde weten te brengen?

Over de voorstelling:

De geprojecteerde animaties die het dynamische decor vormen, zijn van striptekenaar Robert van Herk. Eenmaal op wereldreis verandert de speler zelf in onder andere een Noorse trol, een Tibetaanse monnik of een wijze Aboriginal, en is daarmee de tegenspeler van zijn eigen poppen. De Luchtreiziger is een vrolijk sprookje vol spanning en avontuur.


De luchtreiziger gaat over een ballonvaarder die de wereld rond gaat


Koning Max vindt een ballonvaarder geen goede partij

Titel De Luchtreiziger
Eindregie Pim van Alten
Spel & concept Gert-Jan Masselink
Tekst Willem Le Mair
Animaties Robert van Herk
Vormgeving Carine Hooykaas
Sounddesign Tom Nestelaar
Doelgroep 5 t/m 12 jaar
Duur ca. 55 minuten

De raadsheer stuurt Sven in een luchtballon de wereld rond

 

Gert-Jan Masselink is naast ballonvaarder ook profesioneel theatermaker en toneelspeler. Hij ontwikkelde deze vijfde solovoorstelling voor middelgrote - en kleine theaters, en als schoolvoorstelling voor Nederland en Nederlandstalig België.

 

 

Prijzen en geldigheid

 • Tarieven op onze website zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
 • Cadeaubonnen en ballonbonnen hebben een geldigheid van 1 jaar na uitgifte en komen, tenzij anders overeengekomen, na die periode te vervallen.
 • De ontvanger van de cadeaubon / ballonbon neemt initiatief om een afspraak met ons te maken voor een ballonvaart.
 • Ballonvaartttickets hebben een geldigheid van 1 jaar na aankoop. Bij annulering van een gereserveerde ballonvaart wegens slecht weer wordt de geldigheid van de ticket verlengd tot 1 jaar na de datum van de geannuleerde ballonvaart.
 • Na annulering van een gereserveerde ballonvaart neemt de houder van de ballonvaarttticket het initiatief om een afspraak met ons te maken voor een nieuwe ballonvaart.
 • Een ballonvaarttticket voor een plaats op de oproeplijst vanuit een specifieke startlocatie (zonder vaste datum) is onbeperkt geldig. We weten immers vooraf niet wanneer we onze dienst kunnen leveren.

Verzekeringen

 • Alle passagiers zijn bij De Luchtreiziger Ballonvaarten volledig verzekerd, wanneer er schade aan derden ontstaat veroorzaakt door opzet, grove schuld of nalatigheid van de piloot of diens crew. Het te vergoeden bedrag is echter nooit hoger dan het bedrag waar de assuradeur dekking voor geeft.
 • Roerende goederen welke niet strikt noodzakelijk zijn voor een ballonvaart komen niet voor vergoeding in aanmerking, zoals foto- en videoapparatuur, telefoons, zonnebrillen, verrekijkers e.d..
 • De deelnemers aan de ballonvaart dienen zich te houden aan de aanwijzingen van de piloot en diens crew.

Betaling

 • De betaling dient uiterlijk drie weken na factuurdatum te geschieden, doch uiterlijk minimaal 24 uur voor de vaart zichtbaar op onze rekening te staan. Indien dit door omstandigheden niet mogelijk is (bijv. bij een last-minute boeking) kunt u in het uiterste geval alsnog contant, voorafgaande aan de vaart, uw betaling verrichten. Betalingen achteraf zijn uitsluitend mogelijk indien dit vooraf expliciet is overeengekomen en geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum.
 • Ballonbonnen van welke organisatie ook, passagiersplaatsen, of andere tegoedbonnen zonder vaartdatum kunnen nimmer voor contant geld worden ingewisseld.

 Afspraak-wijzigingen

 • Indien u tot 2 weken voor de afgesproken datum uw afspraak wilt wijzigen kan dit kosteloos.
 • Indien u tussen 1 en 2 weken voor de afgesproken datum uw afspraak wilt wijzigen dan bent u 15% van de boekingskosten extra verschuldigd.
 • Indien u tussen 1 week en 2 etmalen/dagen voor de vaart uw afspraak wilt wijzigen dan bent u € 25,- per ticket extra verschuldigd.
 • Indien u 2 etmalen of minder voor de vaart uw afspraak wilt wijzigen dan bent u € 35,- per ticket extra verschuldigd.

Annuleringen

 • Indien u tot 3 weken voor de afgesproken datum uw afspraak volledig wilt annuleren dan brengen wij u 50% van de boekingskosten in rekening.
 • Binnen 3 weken voor de afgesproken datum is restitutie in geval van annulering niet meer mogelijk, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
 • De Luchtreiziger Ballonvaarten heeft het recht om de ballonvaart op de afgesproken datum te annuleren indien de weersomstandigheden dit een ballonvaart niet toelaten. In dit geval vindt er geen restitutie plaats, maar zal in overleg een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Opstijglocatie

 • De opstijglocatie kan uitsluitend worden gegarandeerd indien de passagier(s) via één van onze zogenaamde afroeplijsten op de dag van de ballonvaart wordt opgeroepen om vanaf zijn/haar voorkeurslocatie op te stijgen. Deze oproep gebeurt altijd op de dag van de ballonvaart zelf. Bij alle andere planningen (meerdere dagen vooruit) kan de opstijglocatie niet gegarandeerd worden, omdat de actuele windrichting enkele dagen vooruit met onvoldoende zekerheid in kaart gebracht kan worden.
 • Indien een ballonvaart geboekt wordt op een vaste datum met een voorkeurslocatie (startveld) dan kan De Luchtreiziger Ballonvaarten hiervan afwijken als vertrek vanaf deze voorkeurslocatie een onveilige ballonvaart tot gevolg kan hebben. Passagiers kunnen nimmer hun ballonvaart annuleren omdat de voorkeurslocatie voor het opstijgen wegens meteorologische omstandigheden niet kan worden uitgevoerd.

Betreffende de algemene voorwaarden

 • Op actietickets kunnen aanvullende actievoorwaarden van toepassing zijn.
 • Genoemde algemene voorwaarden zijn van toepassing tot de datum waarop deze worden gewijzigd.
 • Op onze website staat altijd de geldende versie van onze algemene voorwaarden.

 

Van een exclusieve ballonvaart voor 2 tot 32 personen,  of voor individuele passagiers: bij De Luchtreiziger Ballonvaarten kan het allemaal. Onze luchtballonnen hebben namelijk allemaal een verschillend formaat, zodat we gemakkelijk kunnen inspelen op al je wensen.

Dit zijn onze luchtballonnen:

     PH PAF 1  PH-PAF 

                                                                       

PH DLB

 

 PH-DLB

 

PH BOZ

 

 PH-BOZ

luchtballon PH-TMA

 

 

PH-TMA

 

Voor veel meer impressies van onze ‘luchtballonvloot’ kijk hier voor onze fotopagina, met van elke ballonvaart een fotoverslag.

 

 

 

Op 24 mei hebben wij met een cameraploeg van de Duitse televisie (ARD en WDR) een prachtige ochtendvaart gemaakt. De ploeg werkte de afgelopen twee jaar aan een documentaire over de natuur aan en rondom de rivier de Rijn. Hier in Nederland hebben ze vooral het einde van de rivier de Rijn gefilmd, rond de Merwede en het Hollandsch Diep. Het was voor ons een speciale ervaring om met zoveel filmapparatuur  aan boord een ballonvaart te maken en we voelden ons vereerd dat deze grote duitse televisiezender ons het vertrouwen gaf om voor hen zo'n bijzondere ballonvaart te verzorgen.

Cameraploeg in luchtballon boven Biesbosch


De documentaire wordt in een tweeluik pas in 2013 op de duitse televisie uitgezonden en daarna wellicht verkocht aan buitenlandse televisiezendersMisschien ooit te zien op de nederlandse TV?

Luchtballon wordt klaargemaakt voor ballonvaart met camera's

Kijk voor een foto-impressie op onze fotopagina bij de vaart van 24 mei 2011 (Hoogerheide - Werkendam).

Camera's van Duitse TV in luchtballon

 

informatie over ons team
More Articles