De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Onze eigen ballonvaarder Gert-Jan Masselink speelt in de wintermaanden in een jeugdtheatervoorstelling die ook over een ballonvaarder gaat en niet geheel toevallig....'De Luchtreiziger' heet.

"Er is meer in het leven dan ballonvaren, namelijk een voorstelling maken over ballonvaren!", aldus Gert-Jan

Sven is ballonvaarder en woont in een simpel houten huisje ergens op een heuvel. Prinses Viola woont op de heuvel ernaast, samen met haar strenge vader koning Max.......

De Luchtreiziger Ballonvaarten en jeugdtheater

Ballonvaarder Sven reist voor Prinses Viola de wereld rond

(vervolg) Sven en Prinses Viola worden verliefd op elkaar, maar de koning doet er alles aan om Sven bij Viola vandaan te houden. Sven wordt op wereldreis gestuurd met zijn luchtballon en moet in elk continent een moeilijke opdracht uitvoeren. Als hij ze goed uitvoert, krijgt Sven de hand van Prinses Viola. Wat de dappere verliefde ballonvaarder niet weet is dat de opdrachten onuitvoerbaar zijn. Zo moet hij met zijn luchtballon bij het Himalaya- gebergte de maan aanraken, en in Afrika het ei van een olifantsvogel vinden, terwijl deze reuzen vogel al meer dan 1000 jaar is uitgestorven... Thuis wacht prinses Viola vol spanning af: zal Sven dit bijzondere avontuur tot een goed einde weten te brengen?

Over de voorstelling:

De geprojecteerde animaties die het dynamische decor vormen, zijn van striptekenaar Robert van Herk. Eenmaal op wereldreis verandert de speler zelf in onder andere een Noorse trol, een Tibetaanse monnik of een wijze Aboriginal, en is daarmee de tegenspeler van zijn eigen poppen. De Luchtreiziger is een vrolijk sprookje vol spanning en avontuur.


De luchtreiziger gaat over een ballonvaarder die de wereld rond gaat


Koning Max vindt een ballonvaarder geen goede partij

Titel De Luchtreiziger
Eindregie Pim van Alten
Spel & concept Gert-Jan Masselink
Tekst Willem Le Mair
Animaties Robert van Herk
Vormgeving Carine Hooykaas
Sounddesign Tom Nestelaar
Doelgroep 5 t/m 12 jaar
Duur ca. 55 minuten

De raadsheer stuurt Sven in een luchtballon de wereld rond

 

Gert-Jan Masselink is naast ballonvaarder ook profesioneel theatermaker en toneelspeler. Hij ontwikkelde deze vijfde solovoorstelling voor middelgrote - en kleine theaters, en als schoolvoorstelling voor Nederland en Nederlandstalig België.